El centre mèdic es va començar a construïr l’abril de 2015 a l’antic local del Club Bellaterra | Laia Tardós Roda

Ara fa gairebé un any començaven les obres d’un centre mèdic a Bellaterra. El centre en qüestió s’ubica al carrer Lluís de Ábalo, en un local del Club Bellaterra cedit per vint anys a l’Ajuntament en compensació de la requalificació urbanística comercial feta al Club.

El novembre de 2014 es feia públic que la Diputació de Barcelona atorgava una subvenció de 37.000 euros per l’acondicionament i obres d’un centre mèdic privat. A l’abril de 2015 s’iniciaven, coincidint amb període preelectoral, les obres per a un centre amb dos espais: un de públic – amb el logotip de CatSalut – i un de privat.

Un any després, la EMD i CatSalut continuen treballant en el projecte però el servei no ha pogut començar. L’Ajuntament de Cerdanyola ha anunciat que estan patint un desballestament de tots els CAPS i que, per tant, no poden descentralitzar un metge o infermera a Bellaterra. En canvi, si CatSalut posés una persona addicional estarien d’acord en el projecte.

Mentrestant, ofereixen l’assistència domiciliar com a alternativa i informen que el criteri de construcció d’un nou CAP no és el nombre d’habitants, sinó els usuaris que en fan ús al llarg de l’any. Segons l’Estudi sobre els hàbits de consum dels bellaterrencs, encarregat per la EMD el 2014, aquest servei públic l’utilitzen el 51% dels veïns.