Josep Maria Riba i Farrés, president de la Unió de Veïns de Bellaterra | Laia Tardós Roda

 

Quina és la teva vinculació amb Bellaterra?

Quan vaig néixer els meus pares ja estiuejaven aquí. Als quatre anys vam venir a viure-hi de forma fixe i malgrat passar temporades a Valldoreix, l’escola la feia a Bellaterra.

 

Per què vas decidir agafar el relleu de la Unió de Veïns (UdV)?

Antigament, jo havia format part de la junta amb en Jordi Simó. Quan es va dissoldre la següent junta el desembre de 2014 em vaig oferir a agafar el relleu. Em va semblar que ja em tocava després de ser veí de tota la vida. Llavors vaig començar a buscar una junta perquè això no és cosa d’una sola persona.

 

Quants Bellaterrencs representa la seva associació?

Al voltant d’uns 180.

 

Què es proposa la UdV pels propers 3 anys?

Recuperar el rol de la UdV, regenerar-la. Actuar tenint en compte que hi ha la EMD, que és la institució que governa sustentada per la majoria del poble. Nosaltres volem pensar en global i per a tots els veïns. De fet, el primer que hem fet és un estudi que faci una anàlisi de si la gent li veu sentit a la UdV, què li preocupa, què li agrada, etc. Això ens ha servit molt per a establir els nostres objectius, línies a seguir i prioritats. Podeu consultar l’estudi en format vídeo o escrit a la nostra nova web www.unioveinsbellaterra.cat