Entrevista a Josep Mª Riba: President de la Unió de Veïns

by | març 24, 2016 | L'Entrevista

 

Josep Maria Riba i Farrés, president de la Unió de Veïns de Bellaterra | Laia Tardós Roda

 

Quina és la teva vinculació amb Bellaterra?

Quan vaig néixer els meus pares ja estiuejaven aquí. Als quatre anys vam venir a viure-hi de forma fixe i malgrat passar temporades a Valldoreix, l’escola la feia a Bellaterra.

 

Per què vas decidir agafar el relleu de la Unió de Veïns (UdV)?

Antigament, jo havia format part de la junta amb en Jordi Simó. Quan es va dissoldre la següent junta el desembre de 2014 em vaig oferir a agafar el relleu. Em va semblar que ja em tocava després de ser veí de tota la vida. Llavors vaig començar a buscar una junta perquè això no és cosa d’una sola persona.

 

Quants Bellaterrencs representa la seva associació?

Al voltant d’uns 180.

 

Què es proposa la UdV pels propers 3 anys?

Recuperar el rol de la UdV, regenerar-la. Actuar tenint en compte que hi ha la EMD, que és la institució que governa sustentada per la majoria del poble. Nosaltres volem pensar en global i per a tots els veïns. De fet, el primer que hem fet és un estudi que faci una anàlisi de si la gent li veu sentit a la UdV, què li preocupa, què li agrada, etc. Això ens ha servit molt per a establir els nostres objectius, línies a seguir i prioritats. Podeu consultar l’estudi en format vídeo o escrit a la nostra nova web www.unioveinsbellaterra.cat

Vols llegir més…?

Carles Triginer, nou vocal de cultura: ‘El meu objectiu és escoltar Bellaterra’

Carles Triginer, nou vocal de cultura: ‘El meu objectiu és escoltar Bellaterra’

El bellaterrenc Carles Triginer és coordinador Servei Medicina Intensiva en Consorci Sanitari de l’Anoia i també el nou vocal de cultura de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra, que fa pocs mesos va entrar a l’administració com a membre independent i actualment ocupa el càrrec de l’exvocal de cultura, que va dimitir el passat mes d’octubre, Mei Barceló.

La vida d’una comunitat gitana des de la mirada del bellaterrenc Santi Llorens

La vida d’una comunitat gitana des de la mirada del bellaterrenc Santi Llorens

La comunitat gitana de la família Dosantos, d’origen portuguès, vivia sota un dels ponts propers a Cerdanyola del Vallès, al costat del riu Ripoll. Les barraques i rulots abandonades eren els seus habitatges i la ferralla, les deixalles abocades al riu, els estris que empraven en el seu dia a dia.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: