La independència de Bellaterra cap al Parlament

by | abr. 1, 2016 | Al Dia

Les oficines de la EMD de Bellaterra sobre el Centre Cívic, a la Pl. Joan Maragall | Jordi Tardós

Els resultats de la consulta sobre Bellaterra municipi celebrada el setembre de 2015 van ser clars. El 94% dels bellaterrencs votaven “sí” a la independència de Bellaterra, el 5% “no” i el 1% “altres”.

Tot i això, el govern de Cerdanyola s’ha mostrat dialogant i ha ofert la negociació d’un nou conveni fet a partir de grups polítics i participació ciutadana. Per la seva banda, la EMD de Bellaterra descarta aquesta opció sense unes condicions prèvies. En primer lloc, volen establir un temps de negociació de fins a 6 mesos. En segon lloc, sotmetre a votació el nou conveni i que els bellaterrencs puguin triar entre la independència o el nou conveni elaborat. Finalment, en cas de tenir més vots l’opció d’independència, proposen que haurien de donar-li suport.

Si més no, l’Ajuntament de Cerdanyola no ha acceptat establir condicions a priori i per tant, sembla que la EMD de Bellaterra decidirà anar directament per la via del Parlament.

Carles Escolà, alcalde de Cerdanyola, precisa que no posaran pals a les rodes en el camí de Bellaterra cap al Parlament. En els últims anys, el clima entre ambdues localitats ha estat caracteritzat per la tensió, la conflictivitat i la via judicial. El govern de Cerdanyola espera que la EMD de Bellaterra tiri el procés endavant sola i veure quins suports pot obtenir.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: