El Cau de Bellaterra rememora el grup “Esquirols”

by | abr. 11, 2016 | Cultura

Joan Vilamala al pati del Grup Escolta Bellaterra, situat darrera la parròquia. | Laura Benseny Casas
 

Joan Vilamala, lletrista i cantant del mític grup català “Esquirols”, va visitar el passat dissabte el Grup Escolta Bellaterra (GEB).  Amb la guitarra sota el braç va explicar que van començar a cantar perquè eren monitors de colònies. No volien cantar les cançons “del régimen”. Volien fer colònies per a que la canalla cantés en català.

 

L'activitat va consistir en una xerrada-concert i una xocolatada per a tots els assistents. Vilamala va repassar l’origen del folk, les cançons reivindicatives, Bob Dylan, la “nova cançó” i altres referents com Cesco Boix o Jaume Arnella.

 

Tot seguit va cantar cançons com “Tot baixant de Collsacabra”, “Si vols aigua ben fresca” o “Pujarem dalt dels cims”. Totes elles cançons “per anar a la muntanya”, repetitives per cantar mentre es camina.  

 

Actualment el GEB està format per 40 infants i 11 caps i quel·les (monitors i monitores). No tenen llista d’espera i està obert a qualsevol infant o jove. S’organitzen per grups d'edat, que s’anomenen unitats o branques. Castors i Llúdrigues (de 6 a 8 anys), Estols (de 9 a 11 anys), Ràngers i Noies Guia (de 12 a 14 anys), Pioners i Caravel·les (de 15 a 17 anys) i Truc (a partir de 17 anys). Fan Cau cada dissabte de 16h30 a 19h30 als locals parroquials de C/ Joan Fàbregas 16, excursions i campaments d’estiu.  

Vols llegir més…?

S’acosta el Concert de Jazz Solidari! I tu, ja tens la teva entrada?

S’acosta el Concert de Jazz Solidari! I tu, ja tens la teva entrada?

El proper dilluns 27 de juny al Centre Cívic de Bellaterra es viurà una vetllada musical, solidària i innoblidable. Es tractarà d’un Concert de Jazz Solidari en favor de la Larysa i el Dmytro Pereyra, 2 refugiats i músics ucraïnesos que han estat acollits recentment a Bellaterra arrel de la guerra amb Rússia.

350 Cantaires de l’Associació Messies Participatiu canten Mozart

350 Cantaires de l’Associació Messies Participatiu canten Mozart

El passat 19 de juny a l’Auditori de Barcelona es van reunir prop de 350 cantaires, entre ells diferents bellaterrencs que, sota l’Associació Messies Participatiu, van presentar el seu Concert Participatiu de Primavera, un dels tres que organitza l’entitat cada any. Els altres dos són els dedicats a El Messies de Handel en les seves dues representacions, una a Barcelona i l’altra a Girona. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: