Joan Vilamala al pati del Grup Escolta Bellaterra, situat darrera la parròquia. | Laura Benseny Casas
 

Joan Vilamala, lletrista i cantant del mític grup català “Esquirols”, va visitar el passat dissabte el Grup Escolta Bellaterra (GEB).  Amb la guitarra sota el braç va explicar que van començar a cantar perquè eren monitors de colònies. No volien cantar les cançons “del régimen”. Volien fer colònies per a que la canalla cantés en català.

 

L'activitat va consistir en una xerrada-concert i una xocolatada per a tots els assistents. Vilamala va repassar l’origen del folk, les cançons reivindicatives, Bob Dylan, la “nova cançó” i altres referents com Cesco Boix o Jaume Arnella.

 

Tot seguit va cantar cançons com “Tot baixant de Collsacabra”, “Si vols aigua ben fresca” o “Pujarem dalt dels cims”. Totes elles cançons “per anar a la muntanya”, repetitives per cantar mentre es camina.  

 

Actualment el GEB està format per 40 infants i 11 caps i quel·les (monitors i monitores). No tenen llista d’espera i està obert a qualsevol infant o jove. S’organitzen per grups d'edat, que s’anomenen unitats o branques. Castors i Llúdrigues (de 6 a 8 anys), Estols (de 9 a 11 anys), Ràngers i Noies Guia (de 12 a 14 anys), Pioners i Caravel·les (de 15 a 17 anys) i Truc (a partir de 17 anys). Fan Cau cada dissabte de 16h30 a 19h30 als locals parroquials de C/ Joan Fàbregas 16, excursions i campaments d’estiu.