R. Fuster va néixer a Bell-lloc d’Urgell el 17/03/1916 i va morir a Barcelona el 26/08/1976. | Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya (CDL)

 

El passat 17 de març es van celebrar 100 anys del naixement de Ramon Fuster i Rabés. Aquest reconegut pedagog va fundar l’any 1956, juntament amb Mª Rosa Fàbregas Rovira i a partir d’una proposta de Frederic Roda Pérez, l’Escola Tagore de Bellaterra (c/ Joan Fàbregas 32-36).  Molts bellaterrencs  van ser alumnes d’aquesta escola que tenia com ideari l’estima pels valors humans, el respecte pel món que ens envolta i el camí cap a la construcció de la pau.  Ramon Fuster va néixer a Bell-Lloc d’Urgell (Lleida) i va ser un gran defensor de l’escola catalana, pública i gratuïta.

 

L’Escola Tagore va ser pionera ens uns anys de buit cultural durant el franquisme. Tagore era d’inspiració cristiana però no confessional a la manera tradicional. La primera llengua d’ús era el català i es practicava la coeducació, ambdues coses prohibides en aquell moment.

 

El nom de l’escola fa referència al pedagog, músic i escriptor indi Rabindranath Tagore. Ramon Fuster va dirigir l’escola fins a la malaltia que el va duu a la seva mort l’any 1976. Més endavant, l’any 1998 l’escola es va integrar a la Fundació Collserola.

 

En motiu del centenari del seu naixement, el CDL ha organitzat una sèrie d'actes commemoratius amb la participació de l'Ajuntament de Bell-Lloc, la revista Cavall Fort i la Fundació Collserola.