Centenari de Ramon Fuster i Rabés, fundador de l’Escola Tagore

by | abr. 18, 2016 | Al Dia

R. Fuster va néixer a Bell-lloc d’Urgell el 17/03/1916 i va morir a Barcelona el 26/08/1976. | Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya (CDL)

 

El passat 17 de març es van celebrar 100 anys del naixement de Ramon Fuster i Rabés. Aquest reconegut pedagog va fundar l’any 1956, juntament amb Mª Rosa Fàbregas Rovira i a partir d’una proposta de Frederic Roda Pérez, l’Escola Tagore de Bellaterra (c/ Joan Fàbregas 32-36).  Molts bellaterrencs  van ser alumnes d’aquesta escola que tenia com ideari l’estima pels valors humans, el respecte pel món que ens envolta i el camí cap a la construcció de la pau.  Ramon Fuster va néixer a Bell-Lloc d’Urgell (Lleida) i va ser un gran defensor de l’escola catalana, pública i gratuïta.

 

L’Escola Tagore va ser pionera ens uns anys de buit cultural durant el franquisme. Tagore era d’inspiració cristiana però no confessional a la manera tradicional. La primera llengua d’ús era el català i es practicava la coeducació, ambdues coses prohibides en aquell moment.

 

El nom de l’escola fa referència al pedagog, músic i escriptor indi Rabindranath Tagore. Ramon Fuster va dirigir l’escola fins a la malaltia que el va duu a la seva mort l’any 1976. Més endavant, l’any 1998 l’escola es va integrar a la Fundació Collserola.

 

En motiu del centenari del seu naixement, el CDL ha organitzat una sèrie d'actes commemoratius amb la participació de l'Ajuntament de Bell-Lloc, la revista Cavall Fort i la Fundació Collserola.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: