Concert del pianista Xavier Pardo al Musical

by | maig 9, 2016 | Cultura

“El Musical” és un centre d’educació i recerca musical, Escola de Música de Bellaterra i Conservatori de Grau Professional a la vegada. | Laia Tardós Roda

El darrer divendres 6 de maig “El Musical” va oferir un concert de piano de Xavier Pardo Sabartés, ex-mestre de l’escola i reconegut pianista. L’artista va interpretar 4 peces del compositor hongarès Franz Liszt (Hongria 1811 – Alemanya 1886), considerat un dels grans virtuosos del Romanticisme, juntament amb els seus contemporanis Fréderic Chopin, Johannes Brahms i Hector Berlioz.

 

Als 19 anys Pardo va començar a tocar en una comunió a la Parròquia de la Santa Creu de Bellaterra, amb mossèn Toni al capdavant. Des de llavors, la seva relació amb Bellaterra ha estat continuada. Ha treballat al Musical amb Montse Roig, actual directora i fundadora de l’Escola, i també ha contribuit en l’obertura del Grau Professional de Música al centre. Ara poden gaudir d’una Escola de Música que ofereix un transcurs professional de Conservatori.

 

Pardo explica que ha escollit Listz perquè les seves peces són molt expressives, visuals i, segons el pianista, “podria ser contemporani a la nostra època”. Les últimes obres del compositor coincideixen amb la decadència del Romanticisme a finals del segle XIX i afegeix “No és només un virtuós sinó que té més poesia de la que la gent creu”.

 

Actualment l’Escola i Conservatori de Bellaterra està format per més de 40 professors i 400 alumnes i participa a les activitats culturals del poble a través de l’Associació Musical Bellaterra (AMB).

Vols llegir més…?

BicMan signarà el seu llibre a la botiga de Cerdanyola Impressions.cat

BicMan signarà el seu llibre a la botiga de Cerdanyola Impressions.cat

El conegut ‘BicMan’ en les xarxes socials (sobretot a Instagram) aterra a la botiga ‘Impressions.cat’ de Cerdanyola, ubicat al carrer de Santa Marcel·lina, per tal de signar el seu llibre: un recull d’il·lustracions dibuixades amb el famós i típic boli de la marca ‘bic’.

Els joves de 18 anys rebran un bo cultural de 400 euros

Els joves de 18 anys rebran un bo cultural de 400 euros

El Govern espanyol destinarà part dels pressupostos a incentivar la cultura entre els més joves, concretament els que compleixin 18 anys el 2022, que rebran una ajuda directa de 400 euros per la compra de llibres o el consum de teatre, cinema, música i dansa

Arriba el 14è concurs literari AMIC-Ficcions

Arriba el 14è concurs literari AMIC-Ficcions

Ja s’han obert les inscripcions per participar al 14è concurs literari per a joves “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries”. Un certamen que té com a objectiu impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà que en la darrera edició va aplegar més de 2970 estudiants de més de 223 instituts de tots els Països Catalans

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: