Concert del pianista Xavier Pardo al Musical

by | maig 9, 2016 | Cultura

“El Musical” és un centre d’educació i recerca musical, Escola de Música de Bellaterra i Conservatori de Grau Professional a la vegada. | Laia Tardós Roda

El darrer divendres 6 de maig “El Musical” va oferir un concert de piano de Xavier Pardo Sabartés, ex-mestre de l’escola i reconegut pianista. L’artista va interpretar 4 peces del compositor hongarès Franz Liszt (Hongria 1811 – Alemanya 1886), considerat un dels grans virtuosos del Romanticisme, juntament amb els seus contemporanis Fréderic Chopin, Johannes Brahms i Hector Berlioz.

 

Als 19 anys Pardo va començar a tocar en una comunió a la Parròquia de la Santa Creu de Bellaterra, amb mossèn Toni al capdavant. Des de llavors, la seva relació amb Bellaterra ha estat continuada. Ha treballat al Musical amb Montse Roig, actual directora i fundadora de l’Escola, i també ha contribuit en l’obertura del Grau Professional de Música al centre. Ara poden gaudir d’una Escola de Música que ofereix un transcurs professional de Conservatori.

 

Pardo explica que ha escollit Listz perquè les seves peces són molt expressives, visuals i, segons el pianista, “podria ser contemporani a la nostra època”. Les últimes obres del compositor coincideixen amb la decadència del Romanticisme a finals del segle XIX i afegeix “No és només un virtuós sinó que té més poesia de la que la gent creu”.

 

Actualment l’Escola i Conservatori de Bellaterra està format per més de 40 professors i 400 alumnes i participa a les activitats culturals del poble a través de l’Associació Musical Bellaterra (AMB).

Vols llegir més…?

La Festa de Primavera: L’èxit d’una jornada “pensada, organitzada i feta pels veïns”

La Festa de Primavera: L’èxit d’una jornada “pensada, organitzada i feta pels veïns”

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Bellaterra la primera Festa de Primavera en motiu de la celebració dels 75 anys de la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB), una jornada festiva organitzada per l’associació veïnal juntament amb altres veïns i veïnes de Bellaterra que ha aplegat un seguit d’activitats esportives, mediambientals, culturals, literàries gastronòmiques i lúdiques.

Veniu a gaudir de la Festa de Primavera de la Unió de Veïns de Bellaterra!

Veniu a gaudir de la Festa de Primavera de la Unió de Veïns de Bellaterra!

La Unió de Veïns ja té enllestit el programa de la Festa de Primavera prevista pel pròxim diumenge 15 de maig a Bellaterra. Serà una jornada festiva i sense cotxes que acumularà un seguit d’activitats esportives, mediambientals, culturals, infantils, literàries, gastronòmiques i lúdiques que tindran lloc principalment a la Font de la Bonaigua de Bellaterra. L’objectiu, gaudir d’una festa ecològica i sostenible i celebrar els 75 anys de l’associació veïnal que ja insta, en la mesura del possible, a desplaçar-se sense cotxes, tot passejant per Bellaterra.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: