Concert del pianista Xavier Pardo al Musical

by | maig 9, 2016 | Cultura

“El Musical” és un centre d’educació i recerca musical, Escola de Música de Bellaterra i Conservatori de Grau Professional a la vegada. | Laia Tardós Roda

El darrer divendres 6 de maig “El Musical” va oferir un concert de piano de Xavier Pardo Sabartés, ex-mestre de l’escola i reconegut pianista. L’artista va interpretar 4 peces del compositor hongarès Franz Liszt (Hongria 1811 – Alemanya 1886), considerat un dels grans virtuosos del Romanticisme, juntament amb els seus contemporanis Fréderic Chopin, Johannes Brahms i Hector Berlioz.

 

Als 19 anys Pardo va començar a tocar en una comunió a la Parròquia de la Santa Creu de Bellaterra, amb mossèn Toni al capdavant. Des de llavors, la seva relació amb Bellaterra ha estat continuada. Ha treballat al Musical amb Montse Roig, actual directora i fundadora de l’Escola, i també ha contribuit en l’obertura del Grau Professional de Música al centre. Ara poden gaudir d’una Escola de Música que ofereix un transcurs professional de Conservatori.

 

Pardo explica que ha escollit Listz perquè les seves peces són molt expressives, visuals i, segons el pianista, “podria ser contemporani a la nostra època”. Les últimes obres del compositor coincideixen amb la decadència del Romanticisme a finals del segle XIX i afegeix “No és només un virtuós sinó que té més poesia de la que la gent creu”.

 

Actualment l’Escola i Conservatori de Bellaterra està format per més de 40 professors i 400 alumnes i participa a les activitats culturals del poble a través de l’Associació Musical Bellaterra (AMB).

Vols llegir més…?

La Festa Major de Bellaterra 2022 en imatges

La Festa Major de Bellaterra 2022 en imatges

Bellaterra ha celebrat de nou la seva Festa Major, que comença de la mà de l’inici del mes de setembre. Com és habitual, ha acollit diverses activitats, com ara concerts, tertúlies, torneigs esportius, la tradicional baixada de carros i patinets. En fem un recull d’imatges d’algunes de les activitats que han donat vida a la Festa Major

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: