Es reprèn la tradició de les Caramelles a Bellaterra

by | maig 16, 2016 | Cultura

La Cantada Solidària es va moure per diferents carrers i llars de Bellaterra | Laia Tardós Roda
 

Aquesta primavera s’han celebrat unes “Caramelles Solidàries a Bellaterra” amb l’objectiu de recuperar la tradicional festivitat catalana. Les caramelles són una tradició secular que commemora la Resurrecció de Jesucrist, festa popularment coneguda com Pasqua Florida. Els intèrprets o 'caramellaires' recorren els diversos carrers i cases del poble proveïts d’una cistella molt adornada al capdamunt d’una perxa. S’aturen davant les cases o masos i canten per a les famílies que estan al balcó. Un cop acabada la cantada es demana un donatiu – normalment ous però també algun diner – i apugen la cistella per a que l’amo i la mestressa col·laborin, en aquest cas, amb diners per a les beates de la Mare Teresa de Calcuta, a Sabadell.

 

Sembla que no està clar quan ni on es van iniciar les Caramelles però encara es practiquen a diferents indrets de Catalunya i Catalunya Nord. A més a més aquesta festa coincideix amb les arrelades celebracions ancestrals associades als cicles de la Naturalesa, en aquest cas, l’equinocci de primavera. És per aquest motiu que s’hi barreja el caràcter profà i el diví, el popular i el religiós.

 

Entre els organitzadors hi ha la Parròquia de Bellaterra i uns quants veïns i veïnes desinteressats. Han col·laborat El Musical, el Club Bellaterra, la Unió de Veïns i la EMD. Els seus organitzadors destaquen la formalitat dels infants i la constància i esforç en els assajos (5 dissabtes) i les 7 cantades de dissabte passat. També la il·lusió dels pares i mares i finalment l'emoció i el sentiment de les famílies bellaterrenques en acollir-los a la seva llar.

Vols llegir més…?

BicMan signarà el seu llibre a la botiga de Cerdanyola Impressions.cat

BicMan signarà el seu llibre a la botiga de Cerdanyola Impressions.cat

El conegut ‘BicMan’ en les xarxes socials (sobretot a Instagram) aterra a la botiga ‘Impressions.cat’ de Cerdanyola, ubicat al carrer de Santa Marcel·lina, per tal de signar el seu llibre: un recull d’il·lustracions dibuixades amb el famós i típic boli de la marca ‘bic’.

Els joves de 18 anys rebran un bo cultural de 400 euros

Els joves de 18 anys rebran un bo cultural de 400 euros

El Govern espanyol destinarà part dels pressupostos a incentivar la cultura entre els més joves, concretament els que compleixin 18 anys el 2022, que rebran una ajuda directa de 400 euros per la compra de llibres o el consum de teatre, cinema, música i dansa

Arriba el 14è concurs literari AMIC-Ficcions

Arriba el 14è concurs literari AMIC-Ficcions

Ja s’han obert les inscripcions per participar al 14è concurs literari per a joves “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries”. Un certamen que té com a objectiu impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà que en la darrera edició va aplegar més de 2970 estudiants de més de 223 instituts de tots els Països Catalans

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: