Es reprèn la tradició de les Caramelles a Bellaterra

by | maig 16, 2016 | Cultura

La Cantada Solidària es va moure per diferents carrers i llars de Bellaterra | Laia Tardós Roda
 

Aquesta primavera s’han celebrat unes “Caramelles Solidàries a Bellaterra” amb l’objectiu de recuperar la tradicional festivitat catalana. Les caramelles són una tradició secular que commemora la Resurrecció de Jesucrist, festa popularment coneguda com Pasqua Florida. Els intèrprets o 'caramellaires' recorren els diversos carrers i cases del poble proveïts d’una cistella molt adornada al capdamunt d’una perxa. S’aturen davant les cases o masos i canten per a les famílies que estan al balcó. Un cop acabada la cantada es demana un donatiu – normalment ous però també algun diner – i apugen la cistella per a que l’amo i la mestressa col·laborin, en aquest cas, amb diners per a les beates de la Mare Teresa de Calcuta, a Sabadell.

 

Sembla que no està clar quan ni on es van iniciar les Caramelles però encara es practiquen a diferents indrets de Catalunya i Catalunya Nord. A més a més aquesta festa coincideix amb les arrelades celebracions ancestrals associades als cicles de la Naturalesa, en aquest cas, l’equinocci de primavera. És per aquest motiu que s’hi barreja el caràcter profà i el diví, el popular i el religiós.

 

Entre els organitzadors hi ha la Parròquia de Bellaterra i uns quants veïns i veïnes desinteressats. Han col·laborat El Musical, el Club Bellaterra, la Unió de Veïns i la EMD. Els seus organitzadors destaquen la formalitat dels infants i la constància i esforç en els assajos (5 dissabtes) i les 7 cantades de dissabte passat. També la il·lusió dels pares i mares i finalment l'emoció i el sentiment de les famílies bellaterrenques en acollir-los a la seva llar.

Vols llegir més…?

S’acosta el Concert de Jazz Solidari! I tu, ja tens la teva entrada?

S’acosta el Concert de Jazz Solidari! I tu, ja tens la teva entrada?

El proper dilluns 27 de juny al Centre Cívic de Bellaterra es viurà una vetllada musical, solidària i innoblidable. Es tractarà d’un Concert de Jazz Solidari en favor de la Larysa i el Dmytro Pereyra, 2 refugiats i músics ucraïnesos que han estat acollits recentment a Bellaterra arrel de la guerra amb Rússia.

350 Cantaires de l’Associació Messies Participatiu canten Mozart

350 Cantaires de l’Associació Messies Participatiu canten Mozart

El passat 19 de juny a l’Auditori de Barcelona es van reunir prop de 350 cantaires, entre ells diferents bellaterrencs que, sota l’Associació Messies Participatiu, van presentar el seu Concert Participatiu de Primavera, un dels tres que organitza l’entitat cada any. Els altres dos són els dedicats a El Messies de Handel en les seves dues representacions, una a Barcelona i l’altra a Girona. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: