La fotografia de la sortida sota el pi de la Plaça Maragall ja és un clàssic de cada any. | Carme Trigueros Molina

El passat cap de setmana, el Grup Escolta Bellaterra va organitzar la 25ena caminada popular “Bella-Montse”. Es tracta d’una caminada nocturna que s’inicia entre les 19h i les 20h de la tarda a Bellaterra, travessa el parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i arriba fins a Montserrat. El recorregut total és de 45,4 km amb punts de control amb menjar i beguda per als participants. Els seus avituallaments es troben a Matadepera, Rellinars, Vacarisses, Monistrol i finalment Montserrat. Enguany hi ha hagut 80 participants vinguts des de diferents punts de Catalunya.

 

El GEB convoca la caminada en nit de lluna plena, dissenya els dorsals, les samarretes i els cartells. També compra el menjar i beguda i acompanya la caminada fent d’escombres. Pel que fa als punts de control, normalment són els pares i mares del cau, amics o ex-caps, els que s’encarreguen de dinamitzar-ho. Per celebrar el 25è aniversari, s’ha organitzat un concurs per als millors avituallaments, amb premis gentilesa del Club Bellaterra, Estilistes Bellaterra i Taller de Viatges.

 

Tots els comerços de Bellaterra han participat activament en l’esdeveniment i han sumat nombrosos patrocinadors com Condis, HP, el Club Bellaterra, la Farmàcia de Bellaterra, el Restaurant Marcs, l’Hostal Sant Pancraç, el Taller de Viatges, Aneto i el forn Sorghum.