Mètodes de participació ciutadana o creació de bases de dades?

by | maig 30, 2016 | Al Dia

Fins fa poc, Bellaterra TV només disposava d’un grup de facebook. | Laia Tardós Roda

Ara fa un mes que la EMD de Bellaterra ha anunciat la creació de Bellaterra TV, un canal de difusió de notícies i vídeos institucionals a través de la plataforma mòbil whatsapp. Alguns veïns i veïnes han rebut la notificació per telèfon i d’altres ho han pogut llegir a les publicacions locals de la EMD.

 

Paral·lelament, a l’última revista “EMD informa” s’explica que la EMD de Bellaterra posarà en marxa diversos processos participatius a Bellaterra. L’objectiu – expliquen – és conèixer l’opinió dels bellaterrencs en temes d’actualitat com el model urbanístic, la mobilitat, el centre mèdic o el conveni amb Cerdanyola. El mètode escollit és el d’enquestes on-line a través del web bellaterraparticipa.cat. Si més no, les convocatòries es faran via whatsapp a través del número de telèfon Bellaterra TV. Per a donar-se d’alta a aquesta última es demana el nom, cognoms, número de telèfon mòbil i adreça de domicili.

 

La participació ciutadana està a l’ordre del dia en administracions i associacions però en el cas de Bellaterra encara hi ha certes incògnites. Seran vinculants els resultats obtinguts en les enquestes o només consultius? Es pot considerar participació una enquesta per internet? Quin serà el cost i calendari del projecte? Es consultaran les entitats del municipi o no es tindrà en compte, una vegada més, el teixit associatiu? El fet que aquestes dues iniciatives es presentin tan vinculades no pot fer més que generar debat

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: