Fins fa poc, Bellaterra TV només disposava d’un grup de facebook. | Laia Tardós Roda

Ara fa un mes que la EMD de Bellaterra ha anunciat la creació de Bellaterra TV, un canal de difusió de notícies i vídeos institucionals a través de la plataforma mòbil whatsapp. Alguns veïns i veïnes han rebut la notificació per telèfon i d’altres ho han pogut llegir a les publicacions locals de la EMD.

 

Paral·lelament, a l’última revista “EMD informa” s’explica que la EMD de Bellaterra posarà en marxa diversos processos participatius a Bellaterra. L’objectiu – expliquen – és conèixer l’opinió dels bellaterrencs en temes d’actualitat com el model urbanístic, la mobilitat, el centre mèdic o el conveni amb Cerdanyola. El mètode escollit és el d’enquestes on-line a través del web bellaterraparticipa.cat. Si més no, les convocatòries es faran via whatsapp a través del número de telèfon Bellaterra TV. Per a donar-se d’alta a aquesta última es demana el nom, cognoms, número de telèfon mòbil i adreça de domicili.

 

La participació ciutadana està a l’ordre del dia en administracions i associacions però en el cas de Bellaterra encara hi ha certes incògnites. Seran vinculants els resultats obtinguts en les enquestes o només consultius? Es pot considerar participació una enquesta per internet? Quin serà el cost i calendari del projecte? Es consultaran les entitats del municipi o no es tindrà en compte, una vegada més, el teixit associatiu? El fet que aquestes dues iniciatives es presentin tan vinculades no pot fer més que generar debat