Les biblioteques ja no són un magatzem de llibres sinó un espai cultural on desenvolupar activitats. | Cerdanyola.info

L’any 2015 va ser “L’Any de les Biblioteques”, declarat per la Generalitat i el Departament de Cultura. La celebració va coincidir amb el centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques Populars de la Mancomunitat de Catalunya.

 

Aquesta commemoració va subratllar el fet que Bellaterra – exceptuant el centre cívic – no disposa de cap equipament cultural. En el moment de construcció del centre cívic es va tenir en compte un espai per a desenvolupar aquesta funció. Si més no, al instal·lar-hi les oficines de l’EMD a la part de dalt, l’espai va canviar de funcionalitat.

 

Durant l’anterior legislatura, l’EMD de Bellaterra es va reunir amb l’Ajuntament de Cerdanyola per aquesta qüestió. La resposta de l’antiga regidora va ser clara “Per què aneu a viure a Bellaterra si voleu equipaments culturals?”. A Cerdanyola s’ha inaugurat recentment la Nova Biblioteca Central, situada al centre de la ciutat. El projecte ha costat 4,6 milions d’euros i consta de 3.500 metres quadrats. És l’única biblioteca pels 60.000 habitants que té Cerdanyola, després del tancament de ca n’Altimira.

 

Passades les eleccions, el projecte ha quedat aturat pel procés de Bellaterra Municipi. El dia de Sant Jordi es va fer una recollida de firmes i han sorgit noves propostes: fer una sala de lectura de la biblioteca de Cerdanyola a Bellaterra, tenir accés als fons de la biblioteca de Cerdanyola per ordinador o planificar un préstec interbibliotecari.