Revistes al llarg de la història de Bellaterra | Bellaterra 1930-2005. Crònica de 75 anys. Ignasi Roda

 

 

 

 

 

Gràcies a l’esforç d’uns quants, Bellaterra ha tingut, al llarg dels anys, una premsa local prou interessant. La majoria ha estat de caire amateur sense ésser mai professionalitzada del tot. La més representativa n’és “L’Esquirol”, una revista bimensual amb notícies i col·laboradors del barri que va existir entre els anys 1984-2004. No obstant, la història de les publicacions a Bellaterra no acaba aquí.

 

La primera revista va sortir l’any 1936 amb el nom “Sport Club Bellaterra”, però es va estroncar amb l’inici de la guerra. Vint-i-tres anys més tard va arribar la primera revista estable anomenada “Bellaterra”, iniciativa del jove J.LL. Cusidó i la família Tort. Junts van dinamitzar la vida social dels residents durant 4 anys.

 

El gener de 1985 va néixer “L’Esquirol del Vallès” impulsat per Jordi Guiu, gerent llavors del Fomento Barcelonés de Inversiones. El 1990 el va traspassar a l’Associació Amics de Bellaterra, dirigit per la periodista Andrea Pasqual i, finalment, des del 1996 fins el 2004 se’n va fer càrrec la Unió de Veïns amb Isabel Bernier al capdavant. Malauradament no es va donar relleu a l’Esquirol i, per tant, Bellaterra va quedar orfe d’informació durant els propers anys.

 

L’any 2010 va néixer “TotBellaterra” dirigit per la publicista Marta del Río, fins el 2015 que va ser assumit per Tot Edicions, actualment professionalitzada però sense firmes ni col·laboradors locals.

 

Davant d’aquest panorama emergeix “BellaterraDiari”, un mitjà innovador, lliure i participatiu que ja suma més de 1.400 seguidors a Facebook i properament podrà gaudir de l’obertura d’un nou web.  

 

(Font: Bellaterra 1930-2005. Crònica de 75 anys; I. Roda)