La sortida de la “Cursa Popular Sant Silvestre de Bellaterra”, davant l’estació. | Albert Trepat Pérez

Aquest diumenge 11 de setembre el “Club Atletisme La Sansi” i l’ EMD de Bellaterra han organitzat la Cursa Popular Sant Silvestre de Bellaterra. Coneguda com “La Sansi de Bellaterra”, es tracta d’una cursa popular de 5 km de distància, olímpica i assequible per a molts corredors i corredores. La seva primera edició va tenir lloc fa 5 anys i es proposa com a objectiu promoure l’esport i Bellaterra.

 

Pel que fa al recorregut segueix la via verda del Vallès i és apte per a totes les edats. Tant l’arribada com la sortida s’han fet des de l’estació de Bellaterra i ha començat a les 10h del matí. Enguany hi ha hagut participants provinents de diferents punts de Catalunya i una assistència aproximada de 700 persones.

 

L’acte ha tornat a coincidir amb l’ofrena floral a la senyera organitzada per l’ANC de Bellaterra i on han assistit representants del govern de l’EMD, dels partits polítics, de l’ANC i la policia de gala.

 

Les dues celebracions han contrastat pel caràcter esportiu i lúdic de la cursa; i polític i formal de l’ofrena, no sempre fàcil de combinar. El “Club Atletisme La Sansi” es va crear el 2008 a Lloret de Mar i organitza 14 curses populars per diferents comunitats autònomes, entre elles la Cursa de la Mercè de Barcelona.  Les entitats esportives de la zona no hi han participat.