La coca de la Tu-rai

by | oct. 4, 2016 | Pa Amb Oli

Maria Rosa Fábregas Rovira, anomenada pels seus néts “Tu-rai” | Rosa Roda Fábregas

 

Quan vivia a casa els  pares, d’això ja fa més de 30 anys, la mare sempre ens feia uns àpats deliciosos. Guardo amb molt d’estima les seves receptes originals, mecanografiades o escrites a mà amb aquella lletra que li deien  “Letra de Monja” que va aprendre a l’escola “Las Esclavas”. És el que hi havia.

 

La seva especialitat, però,  eren les postres i més concretament els pastissos:  la Sacher, el pastís de Llimona, la Sara, el pastís de Gerds amb sucre glacejat i la COCA DE IOGURD o COCA DE LA TU-RAI (mot amb el que els seus néts l’anomenaven).

 

Aquest senzill pa de pessic, de fàcil elaboració, és la millor herència pastissera que he estat capaç d’igualar, mai de superar, deu me’n guard.

 

Bé dons aquí l’ha comparteixo, amb el permís de la mare, amb tots vosaltres:

 

INGREDIENTS PER A UNA PLATA GRAN DE FORN (folrada amb paper de plata)

  • 6 ous, 2 iogurts naturals, 4 mides de iogurts de sucre, 2 mides de iogurt d’oli, 380grams de farina, 2 sobres de llevat royal

 

ELABORACIÓ

  • Batre tots els ingredients alhora i abocar a la plata.

  • Forn prèviament escalfat a 180graus i temps de cocció  30 minuts.

  • Un cop la coca és freda, espolsar sucre glacé per sobre

 

Una abraçada

 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: