
Quan vivia a casa els pares, d’això ja fa més de 30 anys, la mare sempre ens feia uns àpats deliciosos. Guardo amb molt d’estima les seves receptes originals, mecanografiades o escrites a mà amb aquella lletra que li deien “Letra de Monja” que va aprendre a l’escola “Las Esclavas”. És el que hi havia.
La seva especialitat, però, eren les postres i més concretament els pastissos: la Sacher, el pastís de Llimona, la Sara, el pastís de Gerds amb sucre glacejat i la COCA DE IOGURD o COCA DE LA TU-RAI (mot amb el que els seus néts l’anomenaven).
Aquest senzill pa de pessic, de fàcil elaboració, és la millor herència pastissera que he estat capaç d’igualar, mai de superar, deu me’n guard.
Bé dons aquí l’ha comparteixo, amb el permís de la mare, amb tots vosaltres:
INGREDIENTS PER A UNA PLATA GRAN DE FORN (folrada amb paper de plata)
-
6 ous, 2 iogurts naturals, 4 mides de iogurts de sucre, 2 mides de iogurt d’oli, 380grams de farina, 2 sobres de llevat royal
ELABORACIÓ
-
Batre tots els ingredients alhora i abocar a la plata.
-
Forn prèviament escalfat a 180graus i temps de cocció 30 minuts.
-
Un cop la coca és freda, espolsar sucre glacé per sobre
Una abraçada