L’esquirol que portem dins

by | oct. 10, 2016 | Editorial

 

 
La periodista Mònica Terribas apadrina Bellaterra Diari | Cedida
 
 

Quan vaig viure a Escòcia, a prop dels Trossachs, al matí sempre em visitava un esquirol a la finestra de l’estudi. Ens vam fer “una mica” amics, perquè amb els esquirols només pots aspirar a que et visitin i des de la seva inquietud comparteixin amb tu una estona… Després fugen i s’enfilen a les branques dels pins, desapareixen fins que quan menys t’ho esperes, et sorprenen. Poc imaginava que acabaria vivint en terra d’esquirols, també: Bellaterra. I ben pensat, sabeu què? La gent de Bellaterra som esquirols en el sentit animal de la paraula, perquè ens comportem com ells. Volem compartir una estona la vida amb els altres, enyorem fer-nos companyia amb aquella visió idíl·lica dels pobles petits d’abans, però també ens agrada anar al nostre aire, enfilar-nos als nostres arbres particulars i fugir de la mirada dels altres.

 

 

Aquest esperit d’esquirols necessitava aquest BellaterraDiari que ara ens sorprendrà quan menys ens ho esperem a través del mòbil, de l’ordinador, en qualsevol racó on estiguem fent vida. Obrirem els ulls i ens trobarem amb els altres esquirols per compartir vivències, entrebancs, il·lusions, aficions, reivindicacions i esperances, perquè al cap i a la fi, la vida és això.

 

 

Quan la Laia Tardós m’explicava el projecte de BellaterraDiari pensava: perfecte! Aquesta comunitat que som, dispersa i fugissera, que té ara més espais físics que mai per compartir una estona de conversa, necessita que l’estivin, que li posin uns aglans o uns cacauets a l’àmpit de la finestra, per entretenir-se a pensar en nosaltres, Bellaterra, i deixar que el món continuï girant una estona lluny de casa.

 

 

La il·lusió amb què arrenca BellaterraDiari porta els gens de qui s’estima aquest poble. Perquè el lloc on vivim ha de teixir vincles de pertinença. Són aquests carrers, amb pujades i baixades, amb dreceres i viaranys, amb serveis dispersos, amb restaurants on combinem encara l’aire que es respirava abans i com volem que respiri ara. Són aquests els espais que ens veuran envellir. I perquè ens els sentim nostres, hem de saber què hi passa, què sent la seva gent, què volen i què troben a faltar. Compartir. La comunicació a través dels mitjans el que busca és compartir la vida i millorar-la entre tots. BellaterraDiari neix amb aquest esperit: retrobar-nos. L’esquirol hi serà sempre, disposat a desaparèixer perquè no el trobin, però sempre sentirà aquell nervi que el farà aparèixer quan menys t’ho esperes. I apareixerà a BellaterraDiari a partir d’ara, si tothom s’hi reconeix.

 

 

Mentre esperem tots els esquirols que apadrinaran BellaterraDiari cada dia, perquè des d’avui és una aventura col·lectiva, l’apadrino uns dies per fer-li companyia. Els inicis sempre són difícils. Aquí quieta, endevinant-vos, vetllant fins que aparegueu i l’ajudeu a viure. 

 

Mònica Terribas

periodista

Vols llegir més…?

EDITORIAL | Twitter és un lloc real?

EDITORIAL | Twitter és un lloc real?

Aquest mes d’octubre una vocal de l’EMD ha dimitit per una polèmica ocorreguda a la xarxa social Twitter. L’escàndol tenia a veure amb uns comentaris considerats “inapropiats” per a una persona amb la seva representativitat.

EDITORIAL | ‘Pel camí del mig’

EDITORIAL | ‘Pel camí del mig’

L’organització de la Festa Major 2021 ha començat bastant malament. Després de més d’un any sense celebracions per la pandèmia, la participació de les entitats al primer Consell de Cultura – on s’han de perfilar tots els preparatius de la festa local – ha estat més que preocupant: 4 entitats sobre un total de 24 associacions que tenim a Bellaterra

Sortejar el sopar de la Festa Major

Sortejar el sopar de la Festa Major

En el moment de tancar aquest exemplar som 26 de maig i totes les entitats de Bellaterra han rebut un correu informant-los que a dia 28 de maig es farà un sorteig telemàtic per decidir qui es farà càrrec del sopar de la Festa Major 2021.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: