L'historiador i membre actiu de l'Institut Nova Història des de fa 25 anys, exposa la seva tesi. | R. Roda
 

Aquest enunciat tan contundent és el que subscrivim un grup de Bellaterrencs que vàrem assistir, el passat dia 16 d’octubre, a la Ruta Colombina per Barcelona de la mà de l’Historiador Jordi Bilbeny (Arenys de Mar 1961).

 

Només començar, davant mateix de la seva estàtua, en Jordi ens va donar una lliçó magistral sobre la censura i destrucció de la història al voltant dels orígens de Cristòfor Colom. Val la pena aturar-se als peus de l’obelisc i fixar-se en petits detalls que ajuden a demostrar la seva teoria, estudiada amb rigor  i ben documentada durant 25 anys.  A mida que anem avançant per racons de la ciutat tot va encaixant.  I després d’aquest recorregut ens preguntem:  com és possible que un personatge tan famós sigui encara un enigma?

 

El fet que s’hagi perdut tota la documentació original al voltant de la descoberta d’Amèrica, fa que la història estigui plena de contradiccions, falsedats i fins i tot de conspiracions polítiques.

 

Animem a en Jordi Bilbeny que segueixi treballant, escrivint i explicant aquesta  teoria a través de l’Institut Nova Història www.inh.cat, desitgem que no defalleixi i que ben aviat pugui ser reconeguda en els llibres d’història de tot el món.