Andreu Rul·lan, capità de l'Astral | E. Pons

 

Ahir al vespre, pel canal privat de “La Sexta” es va programar el documental Astral, de Jordi Évole i l'equip de Salvados. La peça explica el dia dia de Proactiva Open Arms, una ONG formada a Barcelona i que ha assistit al rescat de persones refugiades més gran de tota la Mediterrània. 

 

Comença amb la cessió d'un vaixell de luxe per part de Lo Monaco, per a convertir-lo en vaixell de salvament marítim. L'espai s'adapta i es substitueix el luxe per l'objectiu de SALVAR VIDES!

 

Els fets, les imatges, les converses son sorprenents i les situacions vergonyoses. Hi ha impotència, el perdre vides davant teu i l’abús de molts, fa que el cor s’encongeixi i se’ns humitegin els ulls a tots mentre seiem en el nostre confortable sofà.

 

Vergonya d’Europa però també vergonya de la raça humana que embarca carretades de persones en unes lanxes inflables sense benzina suficient per arribar a port. Sort en tenim dels rescats.

 

Orgullosos, ara si, de veure persones que ajuden a altres persones. Una organització que no vol medalles ni premis, sinó gasoil per salvar encara mes vides.

 

Cal el suport de tots nosaltres: https://www.proactivaopenarms.org/ca

 

També, mínimament, orgullosos de veure-hi a l’Andreu Rul·lan (Vitòria- Gasteiz 1966) qui ha estat fortament vinculat amb Bellaterra i treballa com a capità de l'embarcació .

 

Tan de bo hagi servit tant per salvar vides com per remoure consciències.