Amb motiu del centenari del seu naixement, el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats va organitzar actes amb l'Ajuntament de Bell-Lloc, la revista Call Fort i la Fundació Collserola | TotLleida

 

El passat dimecres, dia 19 d’octubre, a Bellaterra, hi va haver Ple de l’Entitat Municipal Descentralitzada. El grup d'Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal va proposar, en motiu del centenari de Ramon Fuster, fundador de l’Escola Tagore de Bellaterra, Degà del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, director de l’Escola de Jardineres Educadores del CIC, promotor del diari Avui i destacat pedagog català, etc., que una plaça (espai urbà) de Bellaterra dugui el seu nom. Però, per sorpresa de tots, Covergència i Gent per Bellaterra hi van votar en contra, i això va impossibilitar l’aprovació.

 

El motiu és que l’Escola Ramon Fuster, durant el període de govern del PSC a Cerdanyola, va fer una ampliació del pati sense cap mena de permís municipal. Quan la regidoria d’urbanisme se’n va assabentar, en lloc de fer la sanció pertinent, va manipular els permisos d’obres per tal de tapar-ho, cosa que va portar a investigar per prevaricació, la regidora d’aleshores, l’arquitecte municipal i algun responsable de l’escola. No cal dir que aquest posicionament de Convergència i GxB és del tot desencertat i forassenyat. Mai es pot relacionar la figura d’un personatge reconegut per la seva vàlua amb les decisions d’una institució que porta el seu nom. Fóra com dir que ell és el responsable de l’acte.

 

El cas, però, és que ni em sorprèn ni em ve de nou. El 2005, i amb motiu del 75è aniversari de Bellaterra ja vaig fer aquesta proposta que, malauradament no fou atesa. Repetidament, i al llarg d’aquets anys, he anat insistint, i els que manen a l’EMD han desatès la meva demanda. En la sol·licitud que ara s’ha fet, però, no hi he intervingut i la notícia m’ha arribat a través de la filla del senyor Fuster, la Maria.

 

És ben trist l’espectacle, i això m’incita a demanar a tots aquells que saben valorar la figura d’un gran home, un home bo, com fou en Ramon Fuster i Rabés, a tots aquells que el van conèixer, els que ens educàrem sota la seva tutela a l’Escola Tagore, de reclamar a l’EMD el reconeixement que li és degut i que Bellaterra honori les persones que, com el senyor Fuster, van ajudar a construir la nostra comunitat.