Ple municipal de Cerdanyola – Octubre | Laia Tardós Roda

 

En el passat plenari del mes d'octubre de Cerdanyola, el govern va explicar que l’Ajuntament és propietari del 100% del terreny de Can Planas i que el conveni, firmat el 2006, és injust i s’ha de denunciar perquè qui va contaminar el sòl, pagui.

 

Íñigo Garcia de Enterria, regidor de Centre Direccional del govern, va exposar que un millor conveni passa per a que la contaminació la sufraguin els privats que en van fer ús. Si més no, l’oposició al complet va rebutjar la revocació del conveni perquè consideren que per a derogar un convenir cal tenir-ne un altre que el substitueixi.

 

“Un millor conveni passa per a que la contaminació la sufraguin els privats que en van fer ús”

 

Maria Reina, d’ICV/EUiA va insistir en que l’ajuntament millori el conveni amb l’empresa i comenci l’adaptació del terreny. Marc Costa de CIU va afegir que la denúncia del conveni només serviria per enrederir la qüestió. Manuel Buenaño, del PP, reclamava una alternativa i instava a l’ajuntament que intenti negociar altre cop amb els privats, igual que es feia el 2008 amb l’ex-alcalde Morral al capdavant. Ciutadans, per la seva banda, titllava de “temerari” denunciar l’actual conveni i, finalment, el  PSC va definir la inactivitat com a línia estratègica de l’actual govern, “la seva política consisteix en tirar enrere tot el que han fet els antics governs, donar llargues i elevar la perillositat”.

 

El  PSC va definir la inactivitat com a línia estratègica de l’actual govern, “la seva política consisteix en tirar enrere tot el que han fet els antics governs, donar llargues i elevar la perillositat”.

 

La revocació del conveni va ser rebutjada per tots els grups de l’oposició i a la sala es van aixecar i marxar militants de Compromís i la Cup en senyal de protesta.