Ningú vol un crematori a Cerdanyola

by | nov. 2, 2016 | Al Dia

La plataforma NO AL CREMATORI durant el plenillo | Laia Tardós Roda

 

La regidora Helena Solà (ERC) va exposar en lúltim ple que ni l'Ajuntament ni l'empresa Truyols volen procedir a la construcció i gestió del tanatori i crematori a Cerdanyola però que la funerària té uns drets adquirits des de 2014 als quals no vol renunciar. “L’obra costa 1.800.000 euros i dóna resposta a les polítiques populistes del govern anterior” – explicava. 

 

“L’obra costa 1.800.000 euros i dóna resposta a les polítiques populistes del govern anterior” – explicava. 

 

El govern vol portar la qüestió del crematori a contenciós perquè està previst construir-lo a tocar d’habitatges, escoles i instal·lacions esportives, la qual cosa és legal. La plataforma NO AL CREMATORI va seguir i intervenir durant la sessió plenària i manifestaren els riscos en l’empitjorament de la qualitat de l’aire i contaminació mediambiental amb la crema de mercuri. A més a més, Cerdanyola ja disposa d’un crematori municipal i exposen que no s’hauria de permetre que se’n ocupi una empresa privada a canvi d’un negoci gairebé vitalici i en contra de la salut de la població. 

 

L’oposició insisteix que tampoc vol el crematori però es mostra dubtosa pel que fa a les  possibles indemnitzacions que pot suposar la revocació del contracte. És per aquest motiu que acentuaren la necesitat de mantenir les negociacions amb la funerària i deixar de banda les vies judicials. 

 

“L’oposició insisteix que tampoc vol el crematori però es mostra dubtosa pel que fa a les  possibles indemnitzacions que pot suposar la revocació del contracte.”

 

La regidora de Compromís Elvi Vila va remarcar que portaven 15 mesos reunint-se amb Truyols i que hi havia molt bona predisposició però encara cap proposta sobre la taula. El seu plantejament va ser no fer el crematori i tornar a licitar. “El problema – va recordar la regidora – són els 21 regidors i regidores que van aprovar la seva construcció en el passat mandat”.

 

“El problema – va recordar la regidora – són els 21 regidors i regidores que van aprovar la seva construcció en el passat mandat”.

 

La plataforma NO AL CREMATORI va seguir tot el ple | Laia Tardós Roda

 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: