La plataforma NO AL CREMATORI durant el plenillo | Laia Tardós Roda

 

La regidora Helena Solà (ERC) va exposar en lúltim ple que ni l'Ajuntament ni l'empresa Truyols volen procedir a la construcció i gestió del tanatori i crematori a Cerdanyola però que la funerària té uns drets adquirits des de 2014 als quals no vol renunciar. “L’obra costa 1.800.000 euros i dóna resposta a les polítiques populistes del govern anterior” – explicava. 

 

“L’obra costa 1.800.000 euros i dóna resposta a les polítiques populistes del govern anterior” – explicava. 

 

El govern vol portar la qüestió del crematori a contenciós perquè està previst construir-lo a tocar d’habitatges, escoles i instal·lacions esportives, la qual cosa és legal. La plataforma NO AL CREMATORI va seguir i intervenir durant la sessió plenària i manifestaren els riscos en l’empitjorament de la qualitat de l’aire i contaminació mediambiental amb la crema de mercuri. A més a més, Cerdanyola ja disposa d’un crematori municipal i exposen que no s’hauria de permetre que se’n ocupi una empresa privada a canvi d’un negoci gairebé vitalici i en contra de la salut de la població. 

 

L’oposició insisteix que tampoc vol el crematori però es mostra dubtosa pel que fa a les  possibles indemnitzacions que pot suposar la revocació del contracte. És per aquest motiu que acentuaren la necesitat de mantenir les negociacions amb la funerària i deixar de banda les vies judicials. 

 

“L’oposició insisteix que tampoc vol el crematori però es mostra dubtosa pel que fa a les  possibles indemnitzacions que pot suposar la revocació del contracte.”

 

La regidora de Compromís Elvi Vila va remarcar que portaven 15 mesos reunint-se amb Truyols i que hi havia molt bona predisposició però encara cap proposta sobre la taula. El seu plantejament va ser no fer el crematori i tornar a licitar. “El problema – va recordar la regidora – són els 21 regidors i regidores que van aprovar la seva construcció en el passat mandat”.

 

“El problema – va recordar la regidora – són els 21 regidors i regidores que van aprovar la seva construcció en el passat mandat”.

 

La plataforma NO AL CREMATORI va seguir tot el ple | Laia Tardós Roda