Coneix el monestir de “Sant Jeroni de la Murtra”

by | nov. 8, 2016 | Espai d'Entitats

 

Sant Jeroni de la Murtra | ANC Bellaterra

Al voltant de Badalona hi ha la vall de Betlem, un entorn natural i aïllat que acull el monestir de Sant Jeroni de la Murtra, una de les joies del gòtic català i qualificat de bé cultural d’interès nacional. El passat mes d’octubre s’ha celebrat els 600 aniversari de la presència de frares jerònims a la Murtra, comunitat monàstica que sempre ha estat molt propera al poder.

És en aquest monestir on el 3 d’abril de 1493 els Reis Catòlics van rebre Colom a la tornada del primer viatge al Nou Món, i on molt probablement podria haver mort Carles I.

Per conèixer in situ aquest bagatge històric, Bellaterra per la Independència ha organitzat una sortida matinal a Sant Jeroni de la Murtra, guiada i comentada per Daniel Ibànyez, historiador i col·laborador d’Histocat, http://www.histocat.cat/, pel dissabte 3 de desembre amb sortida a les 10 hores i tornada cap a les 13 hores des de la plaça del Pi de Bellaterra (a l’estació de FGC).

 

Sortida matinal a Sant Jeroni de la Murtra, guiada i comentada per Daniel Ibànyez, historiador i col·laborador d’Histocat

 

El cost de 20 € inclou visita guiada i desplaçament d’anada i tonada en autobús des de Bellaterra.

Inscripcions: bellaterra@assemblea.cat

Vols llegir més…?

Veniu a gaudir de la Festa de Primavera de la Unió de Veïns de Bellaterra!

Veniu a gaudir de la Festa de Primavera de la Unió de Veïns de Bellaterra!

La Unió de Veïns ja té enllestit el programa de la Festa de Primavera prevista pel pròxim diumenge 15 de maig a Bellaterra. Serà una jornada festiva i sense cotxes que acumularà un seguit d’activitats esportives, mediambientals, culturals, infantils, literàries, gastronòmiques i lúdiques que tindran lloc principalment a la Font de la Bonaigua de Bellaterra. L’objectiu, gaudir d’una festa ecològica i sostenible i celebrar els 75 anys de l’associació veïnal que ja insta, en la mesura del possible, a desplaçar-se sense cotxes, tot passejant per Bellaterra.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: