Sant Jeroni de la Murtra | ANC Bellaterra

Al voltant de Badalona hi ha la vall de Betlem, un entorn natural i aïllat que acull el monestir de Sant Jeroni de la Murtra, una de les joies del gòtic català i qualificat de bé cultural d’interès nacional. El passat mes d’octubre s’ha celebrat els 600 aniversari de la presència de frares jerònims a la Murtra, comunitat monàstica que sempre ha estat molt propera al poder.

És en aquest monestir on el 3 d’abril de 1493 els Reis Catòlics van rebre Colom a la tornada del primer viatge al Nou Món, i on molt probablement podria haver mort Carles I.

Per conèixer in situ aquest bagatge històric, Bellaterra per la Independència ha organitzat una sortida matinal a Sant Jeroni de la Murtra, guiada i comentada per Daniel Ibànyez, historiador i col·laborador d’Histocat, http://www.histocat.cat/, pel dissabte 3 de desembre amb sortida a les 10 hores i tornada cap a les 13 hores des de la plaça del Pi de Bellaterra (a l’estació de FGC).

 

Sortida matinal a Sant Jeroni de la Murtra, guiada i comentada per Daniel Ibànyez, historiador i col·laborador d’Histocat

 

El cost de 20 € inclou visita guiada i desplaçament d’anada i tonada en autobús des de Bellaterra.

Inscripcions: bellaterra@assemblea.cat