Una Delikatessen teatral

by | nov. 18, 2016 | Opinió

Delikatessen Foto: Cedida

 

La Sala Muntaner presenta un nou espectacle signat per la mà inconfusible de Joan Ollé, un director de llarga i prolífica trajectòria.

 

El seu segell queda imprès en la filigrana de detalls i l’acurada direcció dels actors i les actrius, sobre tot de les actrius. Partint del fet quotidià del menjar i el beure i d’un reguitzell de literats que, d’una manera o altra, han tractat el tema en els seus escrits, Ollé, que alhora també exerceix el seu mestratge de cronista i literat, confegeix un espectacle “cuinat a foc lent” com diu el programa, amb una gent de Ponent lliurada als seus fogons creatius.

 

Ollé confegeix un espectacle “cuinat a foc lent” com diu el programa, amb una gent de Ponent lliurada als seus fogons creatius.

 

Hi veiem pinzellades de l’enyorat programa televisiu L’illa del tresor, tan amorosament cuinat també amb l’enyorat Joan Barril, i altres detalls d’exquisida sensibilitat que em remunten a vells temps i vells muntatges del director, amb el qual vàrem compartir aventures teatrals ja fa una colla d’anys, i no dic quants perquè la coqueteria no m’ho permet.

 

Tornem, però a aquesta Delikatessen que s’emmarca, de totes, totes, en el gènere del Cabaret Literari, de tan bon record en aquell cau de La Cova del Drac del carrer Tusset. (Ai!, que torno a parlar de “les vieux temps”). Però, val a dir que, tot darrerament, n’he vist uns quants d’espectacles que encaixen en aquest gènere i penso que no disposem d’un espai idoni per presentar-los.

 

Vet aquí potser la cosa que hi he trobat a faltar, la idea de proximitat que implica el cabaret, la idea de teatre de pista. El treball dels intèrprets és d’estrella Guia Michelin, pel que fa a les noies. Fins i tot m’atreviria a dir que els homes exerceixen de comparsa. Ben fet! Sotmetem-nos al domini femení.

 

Fins i tot m’atreviria a dir que els homes exerceixen de comparsa. Ben fet! Sotmetem-nos al domini femení.

 

Elles donen ritme, veu, expressivitat, cant i força, i aconsegueixen que la infinitat de detalls i matisos que els imposa el director, esdevinguin naturals, en el fer i en l’expressar-se. Jo m’atreviria a dir-li al Joan Ollé que rebategi l’espectacle amb Delikatessen 1, perquè el tema dóna per molt.

 

De fet (ai!, que no m’agrada gens aquesta expressió) el mateix Ollé havia confegit una lectura dramatitzada sobre el tema per inaugurar la Temporada Alta de l’any 2013 i aquella aventura, tres anys després, ha derivat en aquest Delikatessen. El grup de Lleida La Remoreu, liderat per l’actor Eduard Muntada, ho ha fet possible. Si en teniu ocasió, no us ho perdeu i disposeu-vos a gaudir amb el paladar de la ment aquesta original i cuidada proposta gas-tro-nò-mi-co-te-a-tral.

 

Disposeu-vos a gaudir amb el paladar de la ment aquesta original i cuidada proposta gas-tro-nò-mi-co-te-a-tral.

 

 

Vols llegir més…?

“La gran riuada”

“La gran riuada”

Tenia 9 anys. Plovia a bots i barrals. Encara érem a Bellaterra. Aleshores les vacances escolars acabaven a finals de setembre, quan llavors, es feien les maletes i tornàvem a Barcelona. Era un 25 de setembre i era un dimarts.

“Bellaterra monàrquica? En motiu de la mort d’Elisabet II”

“Bellaterra monàrquica? En motiu de la mort d’Elisabet II”

Bellaterra va ser fundada sens dubte per monàrquics i les seves maneres de fer les podríem titllar com gestores d’un petit reialme que s’havia constituït per reial decret – valgui la redundància – amb la permissivitat del moment d’una administració local, Cerdanyola del Vallès, que maldava per gestionar un poble que en qüestió de 30 anys havia passat de la pagesia a la indústria.

“La Festa Major ‘en minúscules'”

“La Festa Major ‘en minúscules'”

Però, per què la nit del divendres ha desaparegut? Cóm és que els joves no hi eren a la nit jove? Per què la única nit de la festa es va acabar a les 2 hores…? Ja no es fan des de fa temps les Gincames del Grup escolta o la Gincama Motor. Tampoc es fa el concurs de Pintura Ràpida ni tantes altres activitats que donaven joc, dins una mateixa franja, a que els veïns de diferents edats tinguéssin l’agenda “plena”.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: