Takaaki Miyashita acompanyat de la seva inseparable moto | Cristóbal Castro

 

Takaaki Miyashita (1985, Yokohama, Japó) va decidir un bon dia fer un gir a la seva vida de 360 graus. Enginyer químic, treballava en una empresa desenvolupant lubricants. Tenia un bon sou però això no el compensava. Cansat de la fèrria disciplina de treball -característica dels japonesos- va pensar que era el moment de sortir a conèixer altres països i cultures, i trobar la inspiració per a la seva gran passió: la fotografia. Miyashita però no es va conformar amb un petit viatge de relax no, va pensar que el que ell volia era fer la volta al món. 

 

Així que el passat 3 d'agost va aterrar a Holanda. Aquest va ser el seu primer destí i va ser en aquí on es va comprar una moto de petita cilindrada -pensant amb mentalitat japonesa i l'economia de l'espai-. Amb la seva Honda 250cc va posar rumb cap al nord. El seu equipatge, només tres motxilles: una amb material per a la moto, una de roba per a ell, i una amb una tenda i estris d'acampada. Amb aquests tres mesos i escaig, Miyashita ha recorregut tots els països escandinaus, Rússia -amb San Petesburg com a la seva ciutat fins ara preferida-, els Balcans, i fins a Grècia. De Grècia va enfilar cap a Itàlia, i a Roma, ara fa tot just uns dies, va embarcar amb vaixell cap a Barcelona.

 

La capital catalana va ser la ciutat escollida per fer l'entrada a la península. I és que Miyashita és un enamorat del Barça i, sobretot, de Gaudí. Després d'uns dies però tocava tornar a agafar la moto. I ha estat així quan aquest dilluns s'ha aixecat i ha vist que algun individu li havia tirat a terra el seu mitjà de transport i l'havia destrossat. Desenganyat, ha decidit que buscaria un concessionari oficial fora de Barcelona i ha anat a espetegar a Terrassa. Mentre era al taller ha conegut en Dani Pujol que, amb la companyia d'Isaac Otero, s'ha ofert per fer-li de guia per la ciutat mentre li tornaven a posar l'Honda a punt. Així ha estat com ha pogut provar la gastronomia egarenca i passejar per la Rambla. Ha estat aquí unes hores i aquesta tarda s'ha acomiadat dels dos nous amics per encaminar-se cap a Saragossa. D'allà fins a Madrid per continuar cap a Portugal, tot passant per Andalusia. 

 

El visat de turista se li acaba el dia 3 de desembre així que ha pensat que un cop vist el vell continent farà el salt a les Amèriques. La primera parada serà Uruguay, s'aturarà a Chile i Argentina i anirà pujant amunt fins a dalt de tot al Canadà. Ja ha fet més de 28 mil quilòmetres i encara li queda un llarg recorregut per endavant. Ja li han dit que és molt probable que la moto que té no li aguanti pas tant d'esforç. No es mostra massa preocupat. Mirarà el pressupost, s'ajustarà, i si no passa res, en comprarà una altra. I és que vol acabar aquesta experiència de la millor manera, amb les fantàstiques postes de sol de Vancouver.

 

Takaaki Miyashita al taller mentre li reparen la seva Honda | Cristóbal Castro