mossos | FLICKR MOSSOS

 

 

 

Els Mossos d’Esquadra han resolt un total de 10 robatoris a domicilis a Cardedeu. Els autors, que van ser detinguts per la Policia Local de Cardedeu el passat 16 de novembre, són dos homes de 24 i 32 anys, nacionalitat espanyola i veïns de Santa Coloma de Gramenet i Badalona respectivament. Els agents relacionen els arrestats amb 10 robatoris a domicilis, 6 a Cardedeu, 2 a Olesa de Montserrat, 1 a Terrassa i 1 a Sant Celoni.

 

En els darrers mesos els Mossos d’Esquadra havien detectat diversos robatoris amb força a domicilis a la població de Cardedeu. Davant d’aquesta situació els mossos de la comissaria de Granollers coordinadament amb la policia local de Cardedeu van intensificar la presència policial a la zona.

 

El 16 de novembre passat, cap a les 11, un testimoni va avisar la policia local de Cardedeu que hi havia dos homes caminant per la teulada d’un edifici de pisos de la localitat. Els agents, en arribar all lloc, van iniciar un seguiment pels terrats dels dos homes fins que finalment els van poder detenir quan havien entrat en un domicili. Els arrestats havien llençat en un replà uns guants i un tornavís.

 

Dins del cotxe amb el qual s’havien desplaçat els detinguts es va trobar una gran quantitat d’objectes sostrets, com ara un ordinador portàtil, una tauleta, una consola, joies, perfums, telèfons mòbils, etc. Aquests objectes havien estat sostrets en un robatori d’aquell mateix matí a la carretera de Dosrius, també a Cardedeu. 

 

La Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra de Granollers va esbrinar que els detinguts coneixien perfectament la zona on anaven a robar, ja que els dos homes havien treballat per una empresa de reformes i rehabilitació d’habitatges que operava per la zona. Gràcies a aquesta feina, a més, disposaven de les claus de l’ascensor i d’algunes comunitat de veïns i coneixien prou les finques per detectar-ne els llocs més vulnerables.

 

Les investigacions van determinar que la parella vigilava els pisos on volia robar,  tenia informació dels propietaris ja que sovint robaven la correspondència de les bústies i controlaven també si eren o no a casa.

 

Finalment la investigació va relacionar els detinguts amb 10 robatoris a domicili, sis delictes de descobriment i revelació de secrets per les cartes que van robar i per una violació de domicili a Cardedeu, on van entrar per amagar-se quan fugien dels agents.

 

Els arrestats van passar a disposició del jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Granollers el 18 de novembre  el qual va decretar l’ ingrés a presó dels dos homes.