Àrea davant estació | Jordi Tardós

 

Fa temps que el projecte d’aparcament amb zona verda a Bellaterra es va tombar. Segons Ramon Andreu, president de l’EMD de Bellaterra, les Bases de Prestació de Serveis i Funcionament de l’EMD de Bellaterra, indiquen que l’ordenança de regulació del trànsit la té l’entitat municipal. És per aquest motiu que van procedir a fer-la. Si més no, l’Ajuntament de Cerdanyola va portar-ho a contenciós i el Tribunal Superior de Justícia (el més alt a nivell català) va donar-lis la raó. L’ens va dictaminar que l’EMD no era competent ja que, dins el paraigües de la “Mobilitat”  hi ha la “regulació del trànsit” – de la qual en disposa – i la de “l’ús del sòl – que no”. La sentència va ser negativa i, per tant, va ordenar retirar-la.

 

Actualment la proposta es troba en fer un aparcament limitat que comportaria un estacionament màxim de 2 hores davant de l’estació, només a la zona de la farmàcia i el forn.

 

D’aquesta manera s’aconseguiria una rotació en la petita àrea i s’evitarien els vehicles que hi resten aparcats per molta estona o dies sencers.