Comín amb els alcaldes del Vallès | Gencat

 

 

El conseller de Salut, Antoni Comín, s’ha reunit aquest divendres al migdia amb els alcaldes del Vallès Occidental per parlar sobre les necessitats assistencials de la comarca. Alguns dels punts que s’han tractat són l’oferta per la compra de l’Hospital General de Catalunya o la situació de l’atenció primària al Vallès. El conseller els ha recordat que la compra del General és una molt bona oportunitat perquè resoldria una de les necessitats actuals que hi ha a la zona, la manca d’un hospital bàsic. La reunió ha transcorregut en un to cordial i afable.

 

A la trobada hi ha assistit els alcaldes i alcaldesses de Sabadell, Montcada i Reixac, Castellbisbal, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses, Castellar del Vallès, Cerdanyola, Ripollet, Badia, Barberà del Vallès i Matadepera i també el president del consell comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez. El conseller els ha donat detalls sobre l’operació del General de Catalunya i els ha recordat que l’equipament “té les condicions idònies per fer d’hospital bàsic”, un fet que descongestionaria els hospitals de referència (el Parc Taulí de Sabadell, la Mútua de Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa), que actualment han d’assumir determinats processos menys complexos que correspondrien a un centre bàsic. “És com si al Vallès hi hagués tres universitats i cap institut, i les universitats haguessin de fer la seva feina i també la d’un institut”, ha indicat. En aquest sentit, Comín ha afegit que el General també tindria capacitat per acollir un gran sociosanitari, que és una altra de les mancances de la comarca.

 

De la seva banda, alguns alcaldes han expressat les seves demandes respecte la millora de l’atenció primària i també de la mobilitat a l’hora d’arribar a alguns centres hospitalaris. El conseller ha destacat que la setmana passada es va presentar un nou model d’assignació de recursos a les Àrees Bàsiques de Salut en funció de les desigualtats socioeconòmiques i que aquest nou plantejament suposarà un reforç per al Vallès. També ha subratllat que el mes de març estarà llest el nou Pla Estratègic d’Atenció Primària i Salut Comunitària (PEAPISC) i que es presentarà als representants del món local.