El Pastís de Llimona del “COM A CASA”

by | nov. 26, 2016 | Pa Amb Oli

(de dreta a esquerra) Mª Rosa Fàbregas, Elisa Morera i Núria Mestre, fundadores del “Com a Casa” | Cedida Família Roda

 

 

L’any 1983 tres dones amb empenta es van atrevir a obrir un Saló de Té a Sant Cugat del Vallès: Mª Rosa Fàbregas, Elisa Morera i Núria Mestre.  Recordo perfectament aquest any, ja que també va ser l’any en que va morir d’accident de moto en Ferran Tardós. Un any dramàtic per a tots els Bellaterrencs.

 

Més endavant aquest Saló de Té, anomenat “Com a Casa”, es va convertir en un Restaurant de referència del Vallès. Estava situat al carrer de la Plana de l’Hospital, a prop del Monestir de Sant Cugat.

 

El “Com a Casa”, es va convertir en un Restaurant de referència del Vallès.

 

Sortint de la Universitat anava a treballar-hi. Durant 3 anys vaig aprendre l’ofici de la restauració, fent tots els papers de l’auca i a la conclusió que vaig arriba és que mai obriré un Restaurant. Quin patir!!!

 

Sortint de la Universitat anava a treballar-hi. Durant 3 anys vaig aprendre l’ofici de la restauració

 

Les postres, a més de les amanides, eren la seva especialitat i el pastís de llimona èxit assegurat.

 

 

Ingredients per fer la massa (no cal que reposi), o si no pasta brisa feta:

  • 300 gr. de farina
  • 185 gr. de mantega
  • 3 rovells d’ou
  • 3 culleradetes de sucre

 

 

Ingredients pel farcit:

  • 1 pot de llet condensada
  • Suc de 5 o 6 llimones i la seva raspadura
  • 4 rovells d’ou
  • 4 clares d’ou a punt de neu

 

 

Preparació:

 

Folrem un motlle de vidre, mida 30cm, amb la massa i la punxem. La posem al forn fins que estigui mig cuita. En un bol barregem tots els ingredients fins obtenir una pasta homogènia i l’afegim a la base cuita. Tornar a posar al forn uns 15 minuts.

 

Si es vol, es pot decorar amb clara d’ou muntada i sucre (fent com uns cucurutxos) i donar-li un toc de forn per la part de dalt per a que es torri la clara. Esperar que es refredi abans de menjar.

 

Us animo a que recupereu receptes i les compartiu a BellaterraDiari. Un plaer.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: