(de dreta a esquerra) Mª Rosa Fàbregas, Elisa Morera i Núria Mestre, fundadores del “Com a Casa” | Cedida Família Roda

 

 

L’any 1983 tres dones amb empenta es van atrevir a obrir un Saló de Té a Sant Cugat del Vallès: Mª Rosa Fàbregas, Elisa Morera i Núria Mestre.  Recordo perfectament aquest any, ja que també va ser l’any en que va morir d’accident de moto en Ferran Tardós. Un any dramàtic per a tots els Bellaterrencs.

 

Més endavant aquest Saló de Té, anomenat “Com a Casa”, es va convertir en un Restaurant de referència del Vallès. Estava situat al carrer de la Plana de l’Hospital, a prop del Monestir de Sant Cugat.

 

El “Com a Casa”, es va convertir en un Restaurant de referència del Vallès.

 

Sortint de la Universitat anava a treballar-hi. Durant 3 anys vaig aprendre l’ofici de la restauració, fent tots els papers de l’auca i a la conclusió que vaig arriba és que mai obriré un Restaurant. Quin patir!!!

 

Sortint de la Universitat anava a treballar-hi. Durant 3 anys vaig aprendre l’ofici de la restauració

 

Les postres, a més de les amanides, eren la seva especialitat i el pastís de llimona èxit assegurat.

 

 

Ingredients per fer la massa (no cal que reposi), o si no pasta brisa feta:

  • 300 gr. de farina
  • 185 gr. de mantega
  • 3 rovells d’ou
  • 3 culleradetes de sucre

 

 

Ingredients pel farcit:

  • 1 pot de llet condensada
  • Suc de 5 o 6 llimones i la seva raspadura
  • 4 rovells d’ou
  • 4 clares d’ou a punt de neu

 

 

Preparació:

 

Folrem un motlle de vidre, mida 30cm, amb la massa i la punxem. La posem al forn fins que estigui mig cuita. En un bol barregem tots els ingredients fins obtenir una pasta homogènia i l’afegim a la base cuita. Tornar a posar al forn uns 15 minuts.

 

Si es vol, es pot decorar amb clara d’ou muntada i sucre (fent com uns cucurutxos) i donar-li un toc de forn per la part de dalt per a que es torri la clara. Esperar que es refredi abans de menjar.

 

Us animo a que recupereu receptes i les compartiu a BellaterraDiari. Un plaer.