Un nou disseny | B. Torres

 

 

 

Cellers Torres ha rendit homenatge al Penedès amb la producció d'un nou vi ecològic monovarietal que conté merlot fresc i aromàtic procedent de vinyes situades a la comarca barcelonina de l'Alt Penedès, ha informat aquest dimecres en un comunicat.

Batejat amb el nom de Bellaterra, el nou vi “evoca la bellesa d'aquesta terra de tradició vinícola mil·lenària” segons Torres, que en l'etiqueta ha incorporat una descripció de les vinyes i del paisatge que envolten les plantes de producció d'aquesta beguda ecològica, que té un preu de 15 euros.

 

Batejat amb el nom de Bellaterra, el nou vi evoca la bellesa d'aquesta terra de tradició vinícola mil·lenària.

 

El director general de Cellers Torres, Miguel Torres, ha explicat que “el Penedès és una terra d'excepcional bellesa, vinculada a la història de la família des de fa més de 300 anys“, a més d'assegurar que han elaborat aquest nou vi per mostrar la capacitat de producció de les comarques catalanes.

Bellaterra va néixer l'any 2015 i té una producció limitada, d'unes 24.000 ampolles, i s'ha convertit en el primer vi Denominació d'Origen (DO) Penedès al qual la companyia ha etiquetat amb el segell ecològic per vendre a la restauració i a botigues especialitzades.

 

Bellaterra s'ha convertit en el primer vi Denominació d'Origen (DO) Penedès al qual la companyia ha etiquetat amb el segell ecològic

 

El vi, després d'una maceració i fermentació de vuit a nou dies a 20 graus, presenta un color cirera fort, un intens aroma fruiter de cireres negres amb notes a menta, i en boca recorda l'amargor que aporta el cacau natural.

Torres ha explicat que Bellaterra exemplifica el compromís del celler familiar per cuidar la terra i el medi ambient, quan va assumir fa 25 anys eliminar l'ús d'herbicides i pesticides a les vinyes per aconseguir la certificació ecològica i comptar el 2018 amb 850 hectàrees certificades com a orgàniques segons el Consell Català de Producció Agrària Ecològica.