Joan Lascorz, pilot | 17 foundation

 

Hola.

 

Us envio aquest missatge per explicar una història, una aventura, una vida que ve …

 

Segur que molts de vosaltres coneixeu l'inici de la història … però dedicar-hi 10 minuts a aquest missatge per explicar el que el Joan ha aconseguit.

 

 

INTRODUCCIÓ

 

El 2 abril 2012, al circuit d'Imola el pilota de Kawasaki, Joan Lascorz, va tenir una caiguda entre la corba Tosa i la Piratela, en un tram molt ràpid. Arran de la caiguda en Joan va anar a picar contra el mur i a resultes de l'impacte va tenir una lesió medul·lar que el deixaria amb seqüeles de tetraplegia sense mobilitat del pit cap a baix i sense mobilitat a les mans.

 

Per poder resumir d'una manera suau i comprensible seria un “Game Over” in life.

 

Però alguns … molts afortunadament, i especialment en Joan, van decidir tornar a posar-se en mode “Ready to go” i avui us expliquem alguna cosa digne d’admirar.

 

17 FOUNDATION

 

Com molts ja sabeu, arran de l'accident d’en Joan i sobretot de les seves ganes de tirar endavant, un grup d'amics i fans de les ganes d’en Joan, vam decidir posar en marxa la “17 Foundation”. Una fundació jove, amb tot just un any de vida, però amb una energia i un potencial increïbles. Només quan les coses et toquen de prop t'adones d’altres realitats i la possibilitat de crear alguna cosa pel mer fet d'ajudar als altres resulta molt més gratificant i ple de sentit del que un es pot arribar a imaginar.

 

Només quan les coses et toquen de prop t'adones d’altres realitats i la possibilitat de crear alguna cosa pel mer fet d'ajudar als altres resulta molt més gratificant

 

La 17 Foundation té com a objectius fundacionals en els seus estatuts els següent.

 

  • Organitzar els “Zoom Camp 17 Foundation” per apropar al medi rural persones amb lesió medul·lar que aquesta lesió els ha privat de moure per zones rurals amb llibertat. Més info a www.zoomiberica.com
  • Estudi, recerca i aplicació de la tecnologia per donar cobertura a la qualitat de vida de les persones amb lesió medul·lar.
  • Planificació i execució d'activitats esportives de risc per a persones amb discapacitat motriu, així com de la seva difusió a través dels mitjans i xarxes socials.
  • Articulació d'un sistema per obtenir recursos econòmics que permetin l'obtenció de recursos per generar els punts anteriors.

 

I per ser fidels a l'esperit competitiu, i com a primer projecte de la 17 Foundation, al 2016 hem consolidat el projecte “Glaner TT 17 Foundation” amb un èxit espectacular.

 

 

PROJECTE “Glaner TT 17 FOUNDATION 2016”

 

A la baixa Aragó 2014 i amb l'ajuda de l'amic Miguel Luna, diversos amics / patrocinadors i amb la 17 Foundation com a projecte embrionari, Joan Lascorz es va provar a si mateix per veure si el de conduir un cotxe de ral·lis TT anava amb ell. Va ser després d'aquesta experiència i veient les seves ganes, la 17 Foundation va reunir diversos col·laboradors, amics i empreses donants, per iniciar un projecte a dos anys amb el qual es volia provar que era possible eliminar les barreres físiques que un tetraplègic pot tenir per competir , que no participar, contra persones sense cap limitació de mobilitat.

 

per competir , que no participar, contra persones sense cap limitació de mobilitat.

 

La 17 Foundation es va posar en marxa i va crear un projecte per participar en el Campionat d'Espanya de Raids amb l'objectiu de fer guanyar a Joan Lascorz en la categoria buggies i lluitar de tu a tu amb tots i cadascun dels pilots participants del campionat d'Espanya.

 

I el que hem aconseguit és acollonant.

 

Al final de l'última cursa puntuable del Campionat d'Espanya de Ral·lis a Conca aquest cap de setmana i fa tot just 2 hores podem afirmar amb orgull que Joan Lascorz és “Campió d'Espanya de la Categoria Buggies” i “3r Classificat absolut”

 

La 17 Foundation i el tarannà de Joan Lascorz han aconseguit trencar les barreres físiques i donar l'oportunitat a un lesionat medul·lar C5 / C6 a través de la tecnologia i la correcta organització, guanyar-los a gairebé tots sense que la tetraplegia fos una excusa o un impediment per al seu rendiment.

 

Guanyar-los a gairebé tots sense que la tetraplegia fos una excusa

 

Del sistema adaptat per Euromobility i els tècnics de la 17 Foundation, s'ha arribat a sentir pel pàdoc del campionat coses com … “clar, és que amb aquest sistema es pot anar més ràpid !!!!”. No solament la 17 Foundation i en Joan han aconseguit cobrir les limitacions físiques d’en Joan, sinó que a més alguns ho han vist com un avantatge / excusa !!! Increïble i alhora orgullosos per haver transformat una limitació en una possible avantatge.

 

Ara estem plantejant un projecte a 2 anys més per internacionalitzar al Joan, l'17 Foundation i els seus projectes … i perquè no aconseguir en el futur poder portar-lo a a córrer el Dakar … i no només per anar a participar …

 

Increïble i alhora orgullosos per haver transformat una limitació en una possible avantatge

 

A més, podeu seguir totes les activitats de la 17 Foundation a través:

 

Twitter: https://twitter.com/17_foundation

Facebook: https://www.facebook.com/17Foundation/

Web: www.17foundation.com

Youtube vídeos: Link

 

 

MOLTES GRÀCIES !!!!

 

El projecte 17 Foundation és un projecte de tots, de molts. Començant per Motocard, Vialser, Grup Adi, Disproject, Texknit, SRC, Provec, Batec, Bubel, SDDBrandcare per les aportacions econòmiques a la 17 Foundation i estenent el nostre agraïment als col·laboradors amb productes o serveis tants com Euromobility, Alpinestars, Andreani – Öhlins , Galfer, Maxxis, Enjoy Quad, Samco, Akira Engineering, JJuan, RACC, Uniracing, Tallers Monjonell, Mayoral Assessors, Angles Buxeda advocats, phantera WheelChairs, ZoomAbility i molts més que en la seva justa mesura ajuden i col·laboren.

 

I sobretot a totes aquelles persones anònimes que darrere de les empreses fan possible les coses, i especialment a l'equip Glaner TT 17 Foundation.

 

Raul Guzman (Director Tècnic / Esportiu)

Eudald Noe (Mecànic i Assessor Tècnic)

Aaron Porta (Mecànic)

Vanesa Pedret (Coordinador Projecte Glaner TT 17 Foundation)

Sergi Brugué (Copilot)

Joan Lascorz (Pilot)

Zoraida Esteve (Assistent Personal Joan)

Joan Jordan (Fisioterapeuta)

 

I finalment agrair a tota la premsa i els mitjans de comunicació l'afecte i el tracte que sempre heu donat a Joan Lascorz i al projecte 17 Foundation. Esperem que en un futur molt proper puguem estendre les accions de la 17 Foundation. a més persones amb alguna lesió medul·lar … alguna cosa que ja estem preparant per al 2017.

 

Moltíssimes gràcies a tots.

 

Guim Roda

 

17 FOUNDATION

c / Tuset, 25 Planta 6.

08006 Barcelona (Catalunya / Spain)