El barri del Turó de Sant Pau amb Bellaterra a l'esquerra, Sabadell a dalt i la UAB a baix | Google Maps

 

 

L’Associació de veïns i veïnes del Turó de Sant Pau va convocar, la passada setmana de novembre, una assamblea de veïns per parlar de la seguretat al barri.

 

En les passades setmanes, i també durant l’estiu, hi ha hagut molts robatoris a la zona del Turó i Bellaterra en general. Dins l’urbanització s’han arribat a succeir 4 robatoris en un mateix dia i fins i tot un d’ells amb violència.

 

L’Assamblea va denotar una forta preocupació per la falta de resposta de les institucions i acordar que cal fer “xarxa entre veïns”, és a dir, estar atent, anunciar situacions sospitoses i actuar conjuntament. També es va parlar de seguretat privada, contratació d’alarmes per tot el barri i altres iniciatives de prevenció. La sensació és de por i desprotecció i cal fer-ne ressò per mitjans de comunicació i institucions.

 

Està previst que la primera Junta de Seguretat d’aquesta legislatura, convocada per l’Ajuntament de Cerdanyola, es faci el mes de gener ja que fa dos anys que no es reuneix.