L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez | IG

 

L’alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, vol acabar amb la polèmica generada després de la incorporació del regidor del Partit Demòcrata Català (PDCAT), Sergi Garcia, al govern municipal.

 

Martínez ha explicat que la suma d’un nou membre al govern municipal no ha estat un cas de transfuguisme polític perquè el Sergi Garcia continua sent regidor del PDCAT i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) no ha infringit cap llei: “L’alcaldessa té prerrogativa legal emparada en la llei de delegar competències en qualsevol regidor del ple. No hem infringit cap llei, ni cap impediment legal. No hem fet res fora del marc estrictament legal”. “Aquesta incorporació respon bàsicament a una necessitat i és la de donar estabilitat al govern municipal”, ha afegit.

 

A banda de les acusacions de transfuguisme, alguns partits de l’oposició també han recriminat l’alcaldessa de comprar amb diners públics el regidor Sergi Garcia. El nou membre del govern cobrarà 40.000 € anuals per una dedicació a mitja jornada. “Jo entenc que per la situació econòmica actual pot semblar un salari desproporcionat però també podem parlar del salari dels portaveus de l’oposició que és  de 32.000 €. Que no tenen més responsabilitat que la de ser portaveu del seu partit i en comparació amb els salaris dels portaveus de la comarca són els més alts”, ha assenyalat Ana María Martínez. 

 

En relació a la moció de censura que preparaven alguns partits de l’oposició contra l’equip de govern, Martínez ha afirmat que no tenia coneixement sobre aquesta suposada acció: “Jo entenc que les forces del ple treballaran per la ciutat i em costa pensar que es produirà una situació com aquesta que és una absoluta irresponsabilitat”.

 

La primera edil ha destacat que el PSC ha parlat amb totes les forces polítiques des de l’inici del mandat per possibilitar un pacte estable de governabilitat. Que el pla de mandat marcat per l’equip de govern sigui una realitat és el seu objectiu prioritari: “Tenim una ampliació de l’illa de vianants que ha de se una realitat, tenim una remodelació i modificació del Parc de ca N’Oriol que ha de ser una realitat, tenim un projecte estratègic perquè hi hagi una palanca de canvi a tres barris de la nostra ciutat, per fer tot això necessitem cada cop més tenir una estabilitat”.

 

En aquest sentit, Martínez ha dit que continuaran treballant per sumar forces al govern i que amb l’entrada de Sergi Garcia no ha acabat la recerca de consensos entre la resta de grups municipals: “Tenim alguna proposta d’acord de governabilitat que no se’ns ha respost i estem a l’espera de la resposta d’un grup”.