Facultat de Dret de l'Autònoma | UAB

 

 

La Plataforma per la Llengua i l'Assemblea d'Estudiantes de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han criticat la poca presència del català que veuen en assignatures de la Facultat de Dret.

Així ho ha manifestat aquest dimarts en un acte el portaveu de l'Assemblea, Gonzalo Bonnín, que ha assegurat “una vegada a l'aula, el primer dia, s'opta per canviar d'idioma per diversos motius”, una situació que, sota el seu punt de vista, vulnera els drets dels estudiants.

En aquest sentit, ha precisat que són situacions que es troben estudiants d'Erasmus i que demanen el canvi de llengua. 

Per aquesta raó, ha culpat Gestió Acadèmica per no avisar d'aquest fet els futurs alumnes estrangers durant els processos de matriculació. 

El portaveu de la Plataforma, Francesc Marco, ha apuntat que el 8,4% de les sentències que es van fer a Catalunya el 2015 van ser en català i que el 75% dels advocats reconeixen que els han fet canviar d'idioma alguna vegada.