Moment del simulacre | David B.

 

Un centenar d’efectius de diversos cossos de seguretat i emergències han participat en un simulacre d’accident aeri a l’aeroport de Sabadell aquest dimarts a la tarda. L’acció ha tingut afectacions viàries a Sant Pau de riu-Sec i s’ha fet per optimitzar les actuacions en cas d’emergència.

 

 

El simulacre ha  partit de la situació següent: dues avionetes xoquen en les proximitats de l’aeroport de Sabadell. Una d’elles contra un vehicle que també es veu implicat en l’accident. De resultes de tot plegat, una avioneta pren foc. Hi ha cinc persones implicades: el pilot d’una avioneta acaba morint, hi ha dos ferits més i dues persones atrapades: el conductor del vehicle i un altre a una avioneta.

 

 

En el simulacre han pres part membres dels Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Municipal, del Servei d’Emergències Mèdiques, Protecció Civil i Bombers, tant de l’aeroport com de Sabadell. S’ha dut a terme entre les 15.30 i les 17 hores, provocant un tall en el trànsit a Sant Pau de riu-Sec. El foc en un dels vehicles del simulacre ha provocat una columna de fum, que s’ha pogut veure des de diversos indrets de Sabadell i el Vallès.

 

 

De resultes del simulacre, s’ha activat el Pla d’Autoprotecció de l’aeroport de Sabadell. Segons assenyala la directora de la instal·lació, Ana Moles, els simulacres són obligatoris cada dos anys i serveixen per optimitzar els operatius. També s’ha activat una Sala de Crisi, s’ha posat l’alerta en coneixement de l’Ajuntament, per si calgués activar el seu pla o l’Aerocat.