El passat divendres 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional contra la Violència de Gènere, el 1981. 

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, tres activistes polítiques que el 25 de novembre de 1960 van ser assassinades per la policia de República Dominicana. Històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. 

Bellaterra també s'ha organitzat una activitat per a commemorar i  rebutjar totes les formes de violències que pateixen les dones i nenes d’arreu del món. És el cas dels cartells que heu vist distribuits per l’estació de Bellaterra aquests dies.

 

Tots els comerços del centre de Bellaterra han rebut molt positivament la iniciativa

 

Tots els comerços del centre de Bellaterra han rebut molt positivament la iniciativa i han ofert el seu aparador a pòsters elaborats expressament per aquesta data. En total sumen 12 pòsters i tots tenen l’objectiu de difondre conceptes com “violència masclista”, “feminisme”,  “discriminació”, “micromasclismes”, tipus de violències, dades de morts a Catalunya i Espanya per aquesta causa i consells d’actuació per a unes relacions lliures d’aquesta tendència.