La imatge guanyadora. | RACC

 

 

El jove Marc Vadillo, alumne de l'escola Salesians de 17 anys, és l'autor de la fotografia que il·lustra una nova campanya del Servei Català de Trànsit contra els accidents. La imatge es titula “Cementiri de distraccions” i s'acompanya amb la frase “No deixem que el nostre assassí sigui un dispositiu mòbil”, elaborada pel propi Vadillo. El mataroní va ser el guanyador del concurs 'Joves i Conducció' i ara Trànsit recupera la imatge per conscienciar sobre la principal causa dels accidents a la carretera: les distraccions al volant. 

 

No deixem que el nostre assassí sigui un dispositiu mòbil” diu l'eslogan, amb la foto d'un cementiri

 

“No podem permetre que un missatge al volant sigui l'últim que escrivim” va dir Vadillo en la presentació de la campany, acompanyat del conseller d'Interior, Jordi Jané. “Hem de ser responsables i fer un ús racional de les noves tecnologies. La gent jove i els adults constantment utilitzen el mòbil. Hem de fer que el 'constantment' sigui un 'mai' mentre conduïm”, va afegir Jané. El 31,5% dels accidents mortals o amb ferits greus el 2015 van ser causats per distraccions, sobretot per l'ús del mòbil. 

 

L'origen de la idea

 

La fotografia de Vadillo, en blanc i negre, és l'al·legoria d'un cementiri. Sota un campanar, s'alcen tres mòbils, les pantalles dels quals mostren una creu. L'estudiant de Salesians va explicar que la idea va sorgir en una conversa amb la seva mare al cotxe, en què es van preguntar quina era la principal causa dels accidents de trànsit. Quan va saber que eren les distraccions, el jove va idear la fotografia que acabaria presentant al concurs organitzat pel SCT i el RACC. Va ser durant una excursió al municipi d'Albarracín, a Terol, on va trobar el lloc per compondre la imatge i mostrar les conseqüències tràgiques que pot comportar l'ús del telèfon mòbil mentre es condueix.