I. González: “No volem que a Can Fatjó es repeteixi la situació de l’Abocador Elena”

by | des. 6, 2016 | Al Dia

Clot de 60 metres de profunditat entre Bellaterra i Sant Cugat. | Plataforma contra l'Abocador de deixalles a Can Fatjó dels Aurons

 

 

El desembre de 2011 es va desestimar el projecte de convertir l’argilera ALMAR, entre Bellaterra i Sant Cugat, en l’abocador de Can Fatjó dels Aurons. A finals de setembre del mateix any, la Generalitat de Catalunya va fer arribar a l’empresa Puigfel una proposta de resolució per arxivar les actuacions relatives a la instal·lació d’un dipòsit controlat de classe II a Can Fatjó. 

 

Prèviament la proposta havia generat un important rebuig per part del veïns de Bellaterra, així com l’oposició dels ajuntaments de Cerdanyola i Sant Cugat, amb unanimitat. Durant el període d’al·legacions a la resolució, l’empresa va decidir acceptar aquesta proposta d’arxiu i va retirar el projecte. 

 

Actualment, l’Ajuntament de Cerdanyola ha afirmat estar treballant conjuntament amb l’EMD per a que el propietari segelli l’explotació minera amb el que s’anomena “terres netes”. 

 

Puigfel S.A. també gestiona l’abocador Elena a Cerdanyola. Aquest abocador, que havia de ser modèlic i de nova generació, ben aviat va generar problemes al territori (pudors, contaminació, etc.)

 

El Regidor d'Urbanisme i Habitatge, Ivan González (CompromísxC), ha afirmat que el propietari s’ha posat en contacte amb l’ajuntament i que “hi estem molt a sobre perquè no volem que es repeteixi la situació de l’Elena”.   

 

A dia d’avui el clot té 60 metres de profunditat i capacitat per a més de 3 milions de tones de runa. Les naus es lloguen per usos diversos mentre que l’argilera resta abandonada en espera d’un nou ús.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: