C32 | premiànoticies

 

 

Les carreteres C-17, C-16, C-55 i C-58 han estat protagonistes de les incidències més destacades del trànsit durant la primera fase del pont de la Constitució i la Immaculada, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). Des del divendres 2 de desembre a les 15.00 h fins a les 20.00 h d’aquest dimarts no hi ha hagut cap víctima mortal per sinistre de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya, ha indicat la mateixa font. 
 
 
La mobilitat de tornada del Mercat Medieval de Vic ha comportat 11 quilòmetres de cues a la C-17 entre Centelles i la Garriga, 2 a Vic i 2 més a Lliçà de Vall. Les complicacions viàries també han afectat la C-16 amb 7 quilòmetres de retencions a Berga, la C-55, amb 6 quilòmetres a Castellgalí, la B-20/Pota Nord, amb 2 quilòmetres a Santa Coloma de Gramenet i la C-58, on s’han format cues de 2 quilòmetres a Sant Quirze del Vallès. A més, un accident a la B-24 a Pallejà amb un turisme implicat ha causat restriccions i aturades de mig quilòmetre en sentit sud, i una col·lisió entre dos turismes a la C-14 a Preixens ha provocat el tall d’un carril i cues en direcció Agramunt.

  

  

Durant el matí, hi ha hagut aturades a la C-17 entre Balenyà i Malla i també entre Lliçà de Vall i la Garriga en direcció Vic, a l’N-145 a les Valls de Valira per accedir a Andorra i a la C-25 a Espinelves en direcció Girona. A primera hora de la tarda, un accident greu entre un camió i un cotxe a la C-65 a Cassà de la Selva ha provocat el tall de la calçada en els dos sentits de la marxa. La circulació s’ha desviat per l’interior de la població.

  

  

Pel que fa a l’operació sortida, dissabte passat hi va haver fins a 7 quilòmetres de retencions a l’N-145 per accedir a Andorra i 2 quilòmetres més a la C-55 a Castellgalí en direcció Manresa. Des de les 15.00 h de divendres 2 fins a les 15.00 h de dissabte 3, van sortir de l’àrea metropolitana de Barcelona uns 471.000 vehicles, un 96% dels 490.000 previstos.

  

  

Pel que fa a la mobilitat del diumenge 3 de desembre a la tarda, es va registrar un retorn parcial cap a l’àrea metropolitana de Barcelona. Hi va haver trànsit lent a la C-55 a Castellbell i el Vilar, a Castellgalí, i també 1 quilòmetre de congestió a l’altura de Manresa. A més, per diverses incidències lleus a la C-17 en sentit sud i per la mobilitat de tornada del Mercat Medieval de Vic es van registrar cues entre Centelles i la Garriga i 5 quilòmetres més d’intensitat a l’altura de Parets del Vallès.

  

  

Convé recordar que per la segona part del doble pont amb motiu de la festivitat de la Immaculada, es preveu que es mobilitzin, entre les 15.00 h de dimecres 7 i les 15.00 h de dijous 8 de desembre, 410.000 vehicles des de la l’àrea d’influència de Barcelona, amb la tornada concentrada diumenge 11. Les carreteres on es preveu que es localitzin els problemes viaris són la C-16, la C-17, la C-14, i l’A-2, així com també l’N-145 i l’N-260 d’accés a Andorra i entre Campdevànol i Ripoll.