Desarticulada una xarxa de falsos policies que robava turistes a autopistes

by | des. 7, 2016 | Al Dia

Falsos policies per robar a les autopistes | Mossos

 

 

 

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una organització criminal de falsos policies que robava turistes a autopistes simulant identificacions o controls policials per sostreure diners, joies i objectes de valors.

 

L'operació ha permès detenir vuit persones a Catalunya i València, i entre els detinguts hi ha els principals caps de l'organització, ha informat la policia catalana aquest dimecres en un comunicat.

 

Als integrants del grup, sobretot d'origen iranià i pakistanès, se'ls atribueix la participació en un total de 40 robatoris a diferents punts de Catalunya.

 

Els fets es remunten al mes d'agost, quan els Mossos van detectar un augment de robatoris a turistes per part de persones que prèviament s'havien acreditat com a policies.

 

Les indagacions van permetre establir que gran part dels robatoris eren comesos per un mateix grup, que sempre seguia un mateix mètode: dos o tres suposats policies aturaven les víctimes simulant controls, aprofitaven distraccions per fer els robatoris i quan havien aconseguit l'objectiu se n'anaven ràpidament en cotxe.

 

Robaven sobretot a vies ràpides de la comarca barcelonina del Vallès Oriental, per on circulen habitualment molts cotxes estrangers, i sempre evitaven les hores de màxima concentració de vehicles per tenir garantida una ràpida fugida després del robatori.

 

Quan preveien menys afluència de turistes a les carreteres buscaven víctimes a zones pròximes d'hotels de la ciutat de Barcelona o de l'Aeroport de Barcelona-El Prat.

 

Els guanys que aconseguien dels diferents robatoris eren repartits d'acord a les condicions establertes anteriorment pels caps i els homes forts de l'organització.

 

ESCORCOLLS

 

L'1 de desembre es va realitzar una entrada i escorcoll a cinc domicilis de Badalona (Barcelona), es van detenir sis membres de l'organització –entre els quals hi ha els principals caps del grup– i es van intervenir cinc vehicles, 5.000 euros en metàl·lic, bitllets i divises de diversos països, joies, rellotges de luxe i aparells electrònics.

 

A més, el mateix dia es van detenir dos membres més de la xarxa a València, en col·laboració amb la Policia Nacional.

 

Als detinguts, sis homes, una dona i un menor, de nacionalitat iraniana i pakistanesa, també se'ls considera autors dels delictes de falsificació documental, usurpació de funció pública i pertinença a organització criminal.

 

Tots els adults van ingressar a la presó per ordre del Jutjat d'Instrucció 4 de Mollet del Vallès i el menor va passar a disposició de la Fiscalia, que n'ha decretat l'internament en un centre de menors.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: