Falsos policies per robar a les autopistes | Mossos

 

 

 

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una organització criminal de falsos policies que robava turistes a autopistes simulant identificacions o controls policials per sostreure diners, joies i objectes de valors.

 

L'operació ha permès detenir vuit persones a Catalunya i València, i entre els detinguts hi ha els principals caps de l'organització, ha informat la policia catalana aquest dimecres en un comunicat.

 

Als integrants del grup, sobretot d'origen iranià i pakistanès, se'ls atribueix la participació en un total de 40 robatoris a diferents punts de Catalunya.

 

Els fets es remunten al mes d'agost, quan els Mossos van detectar un augment de robatoris a turistes per part de persones que prèviament s'havien acreditat com a policies.

 

Les indagacions van permetre establir que gran part dels robatoris eren comesos per un mateix grup, que sempre seguia un mateix mètode: dos o tres suposats policies aturaven les víctimes simulant controls, aprofitaven distraccions per fer els robatoris i quan havien aconseguit l'objectiu se n'anaven ràpidament en cotxe.

 

Robaven sobretot a vies ràpides de la comarca barcelonina del Vallès Oriental, per on circulen habitualment molts cotxes estrangers, i sempre evitaven les hores de màxima concentració de vehicles per tenir garantida una ràpida fugida després del robatori.

 

Quan preveien menys afluència de turistes a les carreteres buscaven víctimes a zones pròximes d'hotels de la ciutat de Barcelona o de l'Aeroport de Barcelona-El Prat.

 

Els guanys que aconseguien dels diferents robatoris eren repartits d'acord a les condicions establertes anteriorment pels caps i els homes forts de l'organització.

 

ESCORCOLLS

 

L'1 de desembre es va realitzar una entrada i escorcoll a cinc domicilis de Badalona (Barcelona), es van detenir sis membres de l'organització –entre els quals hi ha els principals caps del grup– i es van intervenir cinc vehicles, 5.000 euros en metàl·lic, bitllets i divises de diversos països, joies, rellotges de luxe i aparells electrònics.

 

A més, el mateix dia es van detenir dos membres més de la xarxa a València, en col·laboració amb la Policia Nacional.

 

Als detinguts, sis homes, una dona i un menor, de nacionalitat iraniana i pakistanesa, també se'ls considera autors dels delictes de falsificació documental, usurpació de funció pública i pertinença a organització criminal.

 

Tots els adults van ingressar a la presó per ordre del Jutjat d'Instrucció 4 de Mollet del Vallès i el menor va passar a disposició de la Fiscalia, que n'ha decretat l'internament en un centre de menors.