Premiats en el Digitus II | uab.cat

 

El projecte Digitus II, un sistema que transforma de manera automàtica imatges de manuscrits en documents digitalitzats i indexats, ha guanyat el premi a la millor idea de negoci que ha organitzat el Parc d'Investigació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

 

Es tracta de la cinquena edició del Programa de Generació d'idees, dotat amb 2.500 euros i sis mesos d'incubació a l'edifici Eureka del Parc d'Investigació de la UAB, segons ha informat el centre universitari en un comunicat.

 

El Digitus II està impulsat pels alumnes Pau Riba, Marçal Rossinyol i Juan Ignacio Toledo, del Centre de Visió per Computador de la UAB, que han destacat els beneficis del seu treball que “només a Catalunya hi ha més de 300 arxius des del segle IX fins al present que emmagatzemen més de 840 quilòmetres lineals de documents“.

 

A més d'aquest primer premi s'han repartit altres dos reconeixements, el segon, dotat amb 1.500 euros i sis mesos a l'edifici Eureka, que ha estat per a la iniciativa Caduf, fet per estudiants del Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana de la UAB, que consisteix a un servei d'estudi de paisatges agraris tradicionals, amb un diagnòstic de l'estat de conservació i un estudi històric i arqueològic, per donar una proposta de gestió, conservació, rehabilitació i difusió cultural.

 

Finalment, el tercer premi, de 1.000 euros, ha estat per a investigadors del Sincrotró Alba i del Departament de Prehistòria de la UAB que han creat Zephyrus, que té com a objectiu millorar la conservació de les obres d'art, com pintures, arxius, mostra arqueològiques i tèxtils, usant un kit de desinfecció per anòxia que elimina els microorganismes.