Els lladres sovint utilitzen eines | Getty Images
 
 
En paraules de Contxi Haro, regidora de Seguretat Ciutadana a l’Ajuntament de Cerdanyola, el barri que pateix més entrades a domicili de tot Cerdanyola, és el de Serraparera. “Més que Montflorit, Bellaterra o Can Serra…”

 

La regidora va declarar que Cerdanyola té 72 policies locals i 50 mossos d’esquadra i no tots surten al carrer. També va expressar que és conscient de la gran sensació d’inseguretat que hi ha a Bellaterra, “més gran comparat amb el que pot comportar”. 

 

Tant els mossos com la policia local estan venint i estan al cas de la situació, “s’ho estan prenent amb molt carinyo”. 

 

Seguidament, ha explicat que els helicòpters que s’han vist ultimament aprop de Bellaterra van molt bé per mirar on hi ha plantacions de marihuana, ja que disposen de càmera de sensor de calor. 

 

Fins ara, Bellaterra era un dels llocs més segurs de Catalunya i en les últimes setmanes hi ha hagut un rebrot. Els perfil dels lladres també és diferent del de l’estiu. En aquests casos es tracta de gent molt jove que passa desapercebuda. Entren als domicilis quan no hi ha ningú i arrepleguen ràpid el que troben i fins i tot se’n van amb tren

 

En els últims mesos aquest tipus de robatoris havien succeit a Sant Cugat i des que han demanat reforç contra l’onada de robatoris, s’han mogut aquí. No és la situació del 2010 amb la màfia dels kosovars.