La cursa de la UAB supera ja els 1.000 inscrits

by | des. 9, 2016 | Esports

Inici de la cursa | xarxanet.org

 

  La cinquena edició d'aquesta cursa destinarà tot el que es recapti a la investigació en les malalties que dedica La Marató de TV3 enguany. La UAB es torna a abocar en aquesta festa esportiva i solidària per captar fons per a l'ictus i les lesions medul.lars i cerebrals traumàtiques. Prop de 7.000 persones han participat al llarg dels quatre anys anteriors a la Cursa de la UAB

 

 

La Cursa de la UAB -en suport de La Marató de TV3,  que tindrà lloc el proper diumenge, 18 de desembre, al Campus de Bellaterra, arriba enguany a la cinquena edició. A hores d'ara, dels poc més de 1.000 inscrits, el 45% són homes i el 55% són dones, i les franges d'edat on hi ha més persones inscrites van dels 45 als 54 anys i dels 23 als 34 anys.

Durant els quatre anys anteriors hi han participat un total de 6.910 persones, ha recaptat 43.000 euros, i 320 persones hi han col·laborat com a voluntaris. Tot un èxit de participació i solidaritat en una cursa que organitza una universitat. En l'organització hi col·labora l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès així com la Xarxa Catalana d'Universitats Saludables (Us.cat). 

 

La cursa tindrà, a l'igual que l'any passat, quatre modalitats:

-Cursa de 10 km.

-Cursa i caminada de 6 km.

-Cursa de mobilitat reduïda (prop de 500 metres)

 

L'Autònoma es torna a abocar en l'organització d'aquest acte esportiu i solidari, després de l'èxit de convocatòria de les anteriors edicions. L'any passat hi van participar més de 2.000 persones i es van recaptar 9.000 euros, fons que es van donar a La Marató de TV3. A més, 80 persones voluntàries, coordinades per la Fundació Autònoma Solidària, hi van col·laborar en diferents tasques d'organització.

  

  

Coincidint amb la cursa, es tornarà a fer la Fira d'Entitats. Enguany hi haurà sobretot entitats relacionades amb l'ictus i les lesions medul.lars i cerebrals traumàtiques, d'acord amb la temàtica que ha escollit La Marató de TV3 per a destinar la seva recaptació. L'objectiu és difondre i donar informació d'aquestes malalties a tots els ciutadans, malalties en que la UAB compta amb equips que hi estan investigant. Ja s'ha confirmat la presència a la fira de diferents associacions relacionades amb aquestes malalties.

  

  

Als participants en la cursa o caminada se'ls obsequiarà a l'arribada, com ve sent habitual, amb una tassa de brou calent -deferència de l'Hotel Campus-. La inscripció a la cursa inclou una samarreta tècnica. També és previst, com en anteriors edicions, un servei de recuperació física, al punt d'arribada, a càrrec d'alumnes dels estudis de Fisioteràpia de la UAB.

  

  

  

Totes tindran la sortida i arribada a la Vila Universitària, en diferents horaris, al llarg del matí de diumenge, 18 de desembre, el mateix dia que se celebra La Marató de TV3. A partir de les 10.30 h. s'anirà donant sortida a les diferents modalitats de curses.

  

  

  

VOLUNTARIS

  

Els voluntaris també s'estan inscrivint per a col.laborar en l'organització de la cursa. Una vuitantena de persones van participar en l'edició de l'any passat, des de primera hora del matí, com a voluntaris, coordinats per la Fundació Autònoma Solidària (FAS). Un altre grup d'estudiants del Grau de Fisioteràpia també hi van col·laborar voluntàriament per a ajudar en la recuperació física dels participants, una vegada acabades les curses.

  

  

CURSA DE MOBILITAT REDUÏDA

  

Es consolida la cursa de mobilitat reduïda, i es tornarà a fer, donat l'èxit de l'any passat. Aquesta cursa, d'uns 500 metres de distància, té el seu recorregut al voltant de la Vila Universitària. És molt emotiva cada any pel valor i esforç que suposa pels seus participants. Es tracta d'un esdeveniment esportiu destacable, tenint en compte que són gairebé inexistents aquest tipus de curses adreçades a les persones que pateixen mobilitat reduïda.

  

  

  

  

Informació de la Cursa de la UAB: http://blogs.uab.cat/lacursadelauab/

  

  

Inscripcions: http://www.cursauab.cat/

 

 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

La Sansi de Bellaterra 2021 en imatges

La Sansi de Bellaterra 2021 en imatges

La darrera edició de La Sansi de Bellaterra, celebrada el passat dissabte 11 de setembre, va comptar amb més de 750 inscrits i el que suposa un 7% de participants més que l’edició anterior. Amb aquestes xifres, la cursa que transcorre pels carrers de Bellaterra i la Via Verda es manté com la cursa més participativa de les que es fan durant la Diada a Catalunya

Torna la Sansi de Bellaterra després de l’anul·lació de l’any anterior

Torna la Sansi de Bellaterra després de l’anul·lació de l’any anterior

er anul·lada l’any anterior des de l’EMD en motiu de la Covid-19. Enguany, les inscripcions per participar-hi ja estan obertes i s’espera que sigui, com és habitual, una de les curses populars de la diada amb més participants a Catalunya, que en darreres edicions han superat els 1000 inscrits

Torna el 9è torneig de pàdel solidari

Torna el 9è torneig de pàdel solidari

Ja us podeu inscriure al 9è torneig de Pàdel Solidari #ForçaMiquel que tindrà lloc del 30 de juny al 11 de juliol al Club Esportiu Valldoreix.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: