Inici de la cursa | xarxanet.org

 

  La cinquena edició d'aquesta cursa destinarà tot el que es recapti a la investigació en les malalties que dedica La Marató de TV3 enguany. La UAB es torna a abocar en aquesta festa esportiva i solidària per captar fons per a l'ictus i les lesions medul.lars i cerebrals traumàtiques. Prop de 7.000 persones han participat al llarg dels quatre anys anteriors a la Cursa de la UAB

 

 

La Cursa de la UAB -en suport de La Marató de TV3,  que tindrà lloc el proper diumenge, 18 de desembre, al Campus de Bellaterra, arriba enguany a la cinquena edició. A hores d'ara, dels poc més de 1.000 inscrits, el 45% són homes i el 55% són dones, i les franges d'edat on hi ha més persones inscrites van dels 45 als 54 anys i dels 23 als 34 anys.

Durant els quatre anys anteriors hi han participat un total de 6.910 persones, ha recaptat 43.000 euros, i 320 persones hi han col·laborat com a voluntaris. Tot un èxit de participació i solidaritat en una cursa que organitza una universitat. En l'organització hi col·labora l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès així com la Xarxa Catalana d'Universitats Saludables (Us.cat). 

 

La cursa tindrà, a l'igual que l'any passat, quatre modalitats:

-Cursa de 10 km.

-Cursa i caminada de 6 km.

-Cursa de mobilitat reduïda (prop de 500 metres)

 

L'Autònoma es torna a abocar en l'organització d'aquest acte esportiu i solidari, després de l'èxit de convocatòria de les anteriors edicions. L'any passat hi van participar més de 2.000 persones i es van recaptar 9.000 euros, fons que es van donar a La Marató de TV3. A més, 80 persones voluntàries, coordinades per la Fundació Autònoma Solidària, hi van col·laborar en diferents tasques d'organització.

  

  

Coincidint amb la cursa, es tornarà a fer la Fira d'Entitats. Enguany hi haurà sobretot entitats relacionades amb l'ictus i les lesions medul.lars i cerebrals traumàtiques, d'acord amb la temàtica que ha escollit La Marató de TV3 per a destinar la seva recaptació. L'objectiu és difondre i donar informació d'aquestes malalties a tots els ciutadans, malalties en que la UAB compta amb equips que hi estan investigant. Ja s'ha confirmat la presència a la fira de diferents associacions relacionades amb aquestes malalties.

  

  

Als participants en la cursa o caminada se'ls obsequiarà a l'arribada, com ve sent habitual, amb una tassa de brou calent -deferència de l'Hotel Campus-. La inscripció a la cursa inclou una samarreta tècnica. També és previst, com en anteriors edicions, un servei de recuperació física, al punt d'arribada, a càrrec d'alumnes dels estudis de Fisioteràpia de la UAB.

  

  

  

Totes tindran la sortida i arribada a la Vila Universitària, en diferents horaris, al llarg del matí de diumenge, 18 de desembre, el mateix dia que se celebra La Marató de TV3. A partir de les 10.30 h. s'anirà donant sortida a les diferents modalitats de curses.

  

  

  

VOLUNTARIS

  

Els voluntaris també s'estan inscrivint per a col.laborar en l'organització de la cursa. Una vuitantena de persones van participar en l'edició de l'any passat, des de primera hora del matí, com a voluntaris, coordinats per la Fundació Autònoma Solidària (FAS). Un altre grup d'estudiants del Grau de Fisioteràpia també hi van col·laborar voluntàriament per a ajudar en la recuperació física dels participants, una vegada acabades les curses.

  

  

CURSA DE MOBILITAT REDUÏDA

  

Es consolida la cursa de mobilitat reduïda, i es tornarà a fer, donat l'èxit de l'any passat. Aquesta cursa, d'uns 500 metres de distància, té el seu recorregut al voltant de la Vila Universitària. És molt emotiva cada any pel valor i esforç que suposa pels seus participants. Es tracta d'un esdeveniment esportiu destacable, tenint en compte que són gairebé inexistents aquest tipus de curses adreçades a les persones que pateixen mobilitat reduïda.

  

  

  

  

Informació de la Cursa de la UAB: http://blogs.uab.cat/lacursadelauab/

  

  

Inscripcions: http://www.cursauab.cat/