La formació, factor clau | ultrasoundschools

 

El secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, Oriol Amorós, ha destacat aquest dilluns el repte que planteja la desigualtat a l'èxit escolar per raó d'origen a la societat catalana i ha plantejat la necessitat de prioritzar accions que millorin l'èxit de tots els alumnes i que contribueixin a corregir les desigualtats en entorns d'alta immigració.

 

La Secretaria d'Universitats i Investigació i l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (Acup), al costat de la Secretaria que encapçala Amorós, han organitzat aquest dilluns a Barcelona la jornada 'Compromís social de les Universitats amb l'èxit educatiu', ha explicat la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies en un comunicat.

 

Des d'aquest departament, s'impulsaran línies de suport a projectes per a l'èxit educatiu amb una convocatòria ordinària de subvencions per al període 2017-18, per a iniciatives com l'acollida de famílies al sistema educatiu, l'alfabetització en català i tallers de reforç escolar, així com projectes de mentors amb voluntariat universitari.

 

La jornada ha valorat les experiències amb joves de les universitats catalanes en l'àmbit de l'èxit educatiu en l'ensenyament Secundari, com el programa Croma de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) de reforç escolar i millora de les expectatives curriculars dels alumnes.

 

També han destacat el projecte Rossinyol amb el qual la Universitat de Girona (UdG) convida l'alumnat universitari a acompanyar joves d'entorns desafavorits, així com el projecte Mart21 de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que pren com a eina de motivació el disseny d'un possible viatge a Mart.

 

El secretari d'Universitats i Investigació, Arcadi Navarro, ha assegurat que les universitats actuen com a ascensor social perquè el 56% dels estudiants universitaris tenen pares sense estudis superiors.