Confluència dels carrers Joaquim Ruyra i Escultor Vallmitjana Foto: Google Maps

 

 

 

 

Benvolgut Jordi,

 

la teva carta no m’aporta res de nou. Coneixia i conec el conflicte que l’EMD té amb l’Escola Ramon Fuster. Aixì sí, podria parlar de litigi i dir la meva opinió, però no és aquest l’escenari. Els de GpB tenen la tendència a barrejar escenaris. Només cal veure l’obsessió en comparar la independència de Catalunya amb la segregació de Bellaterra. No puc admetre de cap manera tal comparació i que es posi en el mateix sac les dues causes. Un mínim exercici intel·lectual els faria veure l’absurditat de la pretesa. 

 

Els de GpB tenen la tendència a barrejar escenaris. Només cal veure l’obsessió en comparar la independència de Catalunya amb la segregació de Bellaterra

 

Amb el tema Fuster passa el mateix. No es pot posar al mateix sac el reconeixement de la seva figura i l’enfrontament amb una escola que porta el seu nom. 

 

Ramon Fuster i Ravés transcendeix més enllà d’aquesta escola i és una figura clau, no només en l’àmbit pedagògic i cultural de Catalunya, també ho és per Bellaterra ja que l’escola que va fundar junt amb els meus pares, l’Escola Tagore, va canviar el signe del creixement de Bellaterra. Bellaterra no seria el que és sense les escoles que té i les que la circumden. 

 

Ramon Fuster i Ravés transcendeix més enllà d’aquesta escola i és una figura clau, no només en l’àmbit pedagògic i cultural de Catalunya, també ho és per Bellaterra

 

T’he de dir, però que, segurament, si la proposta no fos de posar el seu nom a la plaça que queda configurada en la confluència dels carrers Joaquim Ruyra i escultor Vallmitjana, i que precisament dóna a l’entrada de l’escola Ramon Fuster, segurament no s’hauria produït el conflicte. Aquesta proposta es va fer fa molts anys, quan celebràvem el 75è aniversari de Bellaterra, no pas condicionada pel fet que hi estigués l’escola. Com tu saps, fer un canvi de nom comporta molts problemes pels veïns del lloc i, vet aquí que aquesta plaça, que no figura a la guia de carrers no té més veïns que l’escola, cosa que facilitava la decisió. Per tant crec que és més una rebequeria de GpB (i també ara teva i del teu grup que representes) que no pas altra cosa.

 

Per tant crec que és més una rebequeria de GpB (i també ara teva i del teu grup que representes) que no pas altra cosa.

 

    Ai las!, Jordi, quina raó tenia el pare quan deia que tot això de l’auto govern de Bellaterra ens portaria a enfrontaments entre veïns. I és que governar no és fàcil, i cal aprendre’n, però no a costa de les errades que es cometen sinó del diàleg i la concòrdia.

 

 

 

 

CARTA JORDI MACARULLA, VOCAL DE PDECAT A L'EMD

 

RAMON FUSTER SI ES MEREIX UNA PLAÇA A BELLATERRA I MAI NINGU HA DIT QUE NO

 

Benvolguts conveïns/nes de Bellaterra.

A rel de una sèrie de comentaris que han sorgit sobre el resultat de la votació de un dels punts del passat Ple de la EMD de Bellaterra del 19.10.2016, des de el grup polític de Convergència Bellaterra  voldríem aportar els següents aclariments.

–       La figura d´en Ramon Fuster i Rabés ens mereix la mateixa alta consideració, respecta i admiració que a qualsevol persona que hagi tingut l’oportunitat de conèixer i admirar la seva obra.

–       Tots estem plenament d´acord en que la figura d´en Ramon Fuster i Rabés mereix donar nom a un espai públic de Bellaterra i molt especialment dins de l´any del seu centenari.

–       Degut a una sèrie de incidents urbanístics i legals que s´han produït a l´entorn de l´escola Ramón Fuster, degut a un greu problema de mobilitat que aquests incidents han originat a la població de Bellaterra i degut a la poca predisposició de l´entorn de l´escola Ramón Fuster a resoldre els litigis existents amb Bellaterra, en aquests moments, el nom,  NO LA PERSONA, de Ramón Fuster, esta en moltes boques de bellaterrencs per temes de falta de convivència, ben aliens i llunyans a lo que la figura de Ramón Fuster representa per a tots nosaltres.

–       Malgrat tenir molt clara la separació entre lo que representa la figura del admirat Ramón Fuster i la actuació de l´escola que porta el seu nom, vàrem creure, be o malament,  després de un llarg debat,  que malgrat esta d´acord en la moció, no era el millor moment  per proposar aquest canvi de nom a un espai públic de Bellaterra.

–       La proposta alternativa de l´equip de Govern va ser de que un cop resolt el tema de mobilitat, que ha sigut i segueix sent la greu conseqüència de les presumptes il·legalitats, no hi hauria cap problema per donar el nom de Ramón Fuster a un espai públic de Bellaterra.

–       Entenem perfectament la reacció de les persones que no han viscut tant de prop la globalitat del tema i els cridem a fer la reflexió sobre la actuació de aquelles persones que amb la seva gestió, han deixat en evidencia el comportament de una escola que du el nom de un dels personatges mes prestigiosos i il·lustres de la cultura catalana i que mes han fet per Bellaterra. Una vegada mes s´ha volgut donar mort al missatger.

Encara que aquesta comunicació tingues resposta, esperem que no,  des de el grup de Convergència de Bellaterra  entenem que ha quedat clar l´esperit del nostre vot i es per això que no farem mes declaracions ni entrarem en mes polèmiques.

Jordi Macarulla

Vocal per Convergència de Bellaterra a la EMD