Universitat Autònoma | selecta-etn

 

 

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha inaugurat aquest divendres el Centre d'Estudis i de Recerca (CER) Institut d'Estudis Europeus (IEE), un centre interdisciplinari dedicat a la investigació, la formació i la captació a nivell europeu. 

 

Una inauguració a la qual hi han assistit el conseller d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència de la Generalitat, Raül Romeva; el comissari europeu d'Investigació, Carlos Moedas; el secretari d'Universitats i Investigació, Arcadi Navarro, i la rectora de la UAB, Margarida Arboix, ha informat la universitat en un comunicat. 

 

L'equipament s'ha creat per afavorir la investigació conjunta i interdisciplinària sobre temes de la Unió Europea (UE), combinant aspectes jurídics, econòmics, d'acció exterior, sociològics, culturals, de l'àmbit de la salut i geopolítics, i estarà dirigit pel professor del Departament del Dret Privat Josep Maria de Dios Marcer. 

 

Una vintena d'investigadors, procedents de diferents disciplines, integraran el CER IEE, tot i que estan previstes noves incorporacions per garantir la continuïtat de l'activitat. 

 

Moedas, que ha visitat per primera vegada Catalunya, ha recordat la implicació de la UAB en aquest camp, amb la creació el 1984 del Centre de Documentació Europea i l'excel·lència catalana a Europa en molts aspectes.

 

 

FINANÇAMENT

Les dades de finançament de projectes d'investigació mitjançant el programa 'Horitzó 2020' de la Comissió Europea situen la UAB com la segona universitat d'Espanya en volum de finançament. 

 

En aquest sentit, el centre universitari vallesà rebrà 25,42 milions d'euros destinats a 43 projectes d'investigació.