Bosc mediterrà | Kippelboy

 

 

El Consell Comarcal del Vallès Occidental farà obres als boscos de 18 municipis per ajudar a la prevenció d’incendis forestals. Les actuacions es centraran en millorar les infraestructures per minvar el risc de crema, alhora que es vol millorar l’eficiència dels mitjans d’extinció en el cas que es declari un foc. Les obres es faran durant el 2017, nou anys després de l’última gran actuació d’aquestes característiques, i s’hi destinaran 400.000 euros, subvencionats per la Diputació de Barcelona. Durant la presentació del projecte, feta aquest dimecres, el president del Consell Comarcal i alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez ha destacat la importància d’iniciar les actuacions quan tombi l’any: “Els incendis s’apaguen a l’hivern, fent prevencions per quan arribi l’estiu”. 
 
 
Les obres als 18 municipis, incloses al projecte Boscos Vallès 2012-2017, preveuen tasques d’arranjament de camins, on s’eliminaran els punts considerats crítics, per permetre una major seguretat dels vehicles d’extinció. Al mateix temps, es farà el manteniment i millora dels punts d’aigua de Rellinars i Terrassa, i també es desplegaran diverses actuacions forestals per mantenir, ampliar i obrir franges perimetrals al voltant de les urbanitzacions i camins.

  

  

Durant la presentació, el president de la Comissió Informativa de Territori i alcalde d’Ullastrell, Joan Ballbè, ha explicat que el Consell Comarcal està treballant per “tancar cercles” en la gestió dels boscos. S’ha referit així a les converses mantingudes amb els propietaris, les empreses silvícoles i els usuaris –com els Ajuntaments- per a què els primers venguin la fusta dels boscos a les companyies i se’n pugui acabar generant biomassa.

  

  

Els municipis on es faran les obres són Vacarisses, Terrassa, Sant Llorenç Savall, Ullastrell, Rubí, Palau-Solità i Plegamans, Santa Perpètua de Mogoda, Gallifa, Castellbisbal, Castellar del Vallès, Matadepera, Polinyà, Rellinars, Sant Quirze, Sant Cugat, Sabadell, Sentmenat, i Cerdanyola.