Tothom empaita la fortuna | Animal-dream

 

 

Les comunitats autònomes en les quals més cops ha caigut la Grossa de la Rifa Extraordinària de la Loteria de Nadal són Madrid, Andalusia i Catalunya, segons les dades recollides per Europa Press, facilitades per la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l'Estat (Selae).

 

 

Les dades revelen que Madrid és la comunitat autònoma més afortunada ja que la Grossa hi ha caigut en 89 ocasions, mentre que Andalusia ha estat premiada amb el primer premi 77 vegades. I la tercera, en el podi dels més premiats, és Catalunya, on la Grossa s'hi ha deixat veure en 64 oportunitats.

 

 

Alhora, després de les tres regions més afortunades d'Espanya al Nadal hi apareixen el País Valencià amb 49 ocasions; el País Basc, on el primer premi de la Rifa els ha visitat 29 vegades; i Castella i Lleó amb 26 ocasions. 

 

 

En la banda oposada, les autonomies que menys vegades han pogut fer la Grossa nadalenca són Navarra, amb 5 ocasions, i La Rioja, amb 4. A Cantàbria, el primer premi ha visitat la ciutat de Santander 8 vegades, l'última l'any 1970.

 

 

En el cas de les diferents poblacions, la Grossa de Nadal mostra predilecció per les ciutats amb un nombre més gran d'habitants. Així, la ciutat de Madrid destaca al capdavant amb 76 cops. 

 

 

Barcelona és la segona i ha rebut el primer premi en 40 ocasions. A continuació, es troba Sevilla amb 15 ocasions, i València, Bilbao i Saragossa, on ha caigut 12 vegades a cada ciutat. 

 

 

A partir d'aquest punt, es trenca la predilecció de la Grossa per caure en les grans capitals de província, perquè segueixen Cadis, amb 10 cops, i Santander, Màlaga i Alacant amb 8 ocasions cadascuna. A l'altra cara de la moneda, les províncies a les quals la Grossa encara no ha arribat, són Àvila, Tarragona i Zamora.