Els cosos de seguretat | A. Punsi

 

Un dels presumptes lladres va ser detingut quan volia abandonar Espanya.

 

 

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes per atracar un representant de joieria de Sabadell al juliol i una oficina bancària a Mercabarna a l’agost. En total, van sostreure joies i efectiu per un valor d’uns 240.000 euros. Un dels presumptes lladres es disposava a abandonar Espanya.

 

 

Els tres presumptes lladres van vigilar un representat de joieria a Sabadell durant dies. Van seguir-lo per aprendre els seus costums i intentar abordar-lo sense córrer riscos. Finalment, el 21 de juliol el van assaltar en un aparcament. Els tres homes, de 31, 37 i 62 anys i d’origen sud-americà, van sostreure-li joies actuant amb violència i amb passamuntanyes. El seu valor era d’uns 200.000 euros, segons indica la policia catalana. Un cop assolides les joies, van fugir en un turisme a gran velocitat, trencant la tanca de l’aparcament.

 

 

A finals d’agost es va produir un altre succés, en aquest cas en una oficina bancària del mercat del peix de Mercabarna. Els delinqüents van exhibir armes de foc i es van endur uns 40.000 euros després d’intimidar el personal.

 

 

Les investigacions posteriors van vincular els dos atracaments, ja que tenien elements en comú. Després d’un temps es va poder demostrar com un dels encarregats de vigilar el representant de la joiera durant dies també va fer el mateix amb l’oficina bancària de Mercabarna. La investigació va identificar a tres membres de l’organització.

 

 

 

Detencions

El passat dia 13 de desembre van detenir-ne el primer, quan es disposava a abandonar Espanya des de l’aeroport de Barajas. El detingut portava joies, diners en efectiu i un passaport mexica manipulat. El mateix dia es van detenir a Barcelona els dos membres restants. També es va entrar en un taller il·legal que subministrava els vehicles a l’organització. En l’escorcoll es va localitzar documentació dels dos vehicles emprats per assaltar el representant de la joiera i l’oficina de Mercabarna.

 

 

Presó i llibertat amb càrrecs

Dos dels detinguts estan a la presó, segons va decretar la titular del jutjat d’instrucció número 1 de Sabadell. El tercer està en llibertat amb càrrecs. Els Mossos d’Esquadra mantenen que no es descarten més detencions.