Aparcament de la zona Banús-Bonasort | Ajuntament de Cerdanyola

 

 

En el darrer plenari es va aprovar la dissolució de l’empresa Cerdanyola Aparca, sense cap vot en contra. Entre el 2006 i el 2007 l'Ajuntament de Cerdanyola va crear 3 aparcaments soterrats a la ciutat (zona Banús-Bonasort, zona Fontetes, zona Ajuntament) per respondre a una necessitat d’aparcament creixent. Si més no, l’empresa mixta que havia construït i gestionava els aparcaments – Cerdanyola Aparca – va resultar ruïnosa. Des d’aleshores, l'Ajuntament – que és propietari d'aquesta empresa, a mitges amb Toro Construcciones S.A. – ha anat assumint cada any la meitat de les pèrdues que generava, “un pou sense fons”, segons ha afirmat l’actual govern. El consistori ha optat per trencar amb aquesta dinàmica de deute i aportar 3 milions d’euros per a dissoldre l'empresa i recuperar la meitat dels aparcaments, ara sí 100% municipals. En el darrer plenari Daniel Mallén, regidor al govern (ERC), va qualificar l’acció com “una forma de passar pàgina a l’antic govern”. Per la seva banda, l’alcalde Carles Escolà (CxC) va destacar que treballarien per ampliar el consens i aconseguir els vots favorables d’altres grups.