El president de l’EMD convoca la Junta de Veïns trimestralment | L. Tardós

 

 

En la passada Junta de Veïns de l’EMD de Bellaterra es van aprovar els pressupostos de l’exercici 2017 i la plantilla de personal de l’EMD. La decisió va comptar amb els vots a favor dels 5 vocals de Gent per Bellaterra (GpB) i els vots en contra dels dos altres grups: ERC (1) i Convergència (2). Des d’ERC, el vocal Quim Oltra va afirmar que el pressupost de l’EMD consistia en gestionar una misèria però, de totes maneres, li trobava a faltar “un plantejament més polític”. L’EMD, amb el grup de Gent per Bellaterra (GpB) al capdavant, ha mantingut el formalisme i apostat per uns pressupostos amb una gran partida de manteniment de l’espai públic. Oltra expressava que “si hi ha aspiracions que Bellaterra sigui més que un barri els pressupostos haurien d’incorporar aquest tipus de decisions”. Des de Convergència, el portaveu Jordi Macarulla va repetir que volen que Bellaterra sigui “un barri exemplar i modèlic” i aplaudiren la despesa en manteniment. Si més no, van trobar massa alta la partida destinada a comunicació i també massa elevats els 76.000€ destinats al pont de la via verda. Ramon Andreu, president de l’EMD (GpB) va argumentar que desenvolupar la via verda serà positiu “per si mai torna a estar a l’ordre del dia la interpolar” – una autovia projectada els anys 70 per connectar diferents pols d’activitat econòmica del Baix Llobregat i el Vallès. Seguidament, Miquel Vázquez (GpB) va aprofitar per denotar els 4 problemes que, segons ell, amenacen el barri: l’abocador de Can Fatjó, l’autovia interpolar, la seguretat ciutadana i el risc mediambiental pel que fa a la biodiversitat i els incendis. Com a rèplica, ERC va recordar que no tenien competències en cap dels 4 punts citats i que “la interpolar no té sentit en el món en què vivim en el qual ha quedat demostrat que com més carrils poses, més cotxes tens”.

 

 

 

Els pressupostos de l’exercici 2017 van ser aprovats amb els vots a favor de GpB i l’oposició de Convergència i ERC. Les principals crítiques van ser referents a uns pressupostos poc creatius i amb poc plantejament polític. No s’ha previst cap partida específica sobre la consulta del conveni ni la web de transparència.