Presentació pressupostos | Asklizweston

 

 

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (Barcelona) ha aprovat un pressupost ordinari de 103,41 milions d'euros per al 2017, fet que suposa un increment de l'1,9% respecte al del 2016, segons ha informat aquest divendres en un comunicat.

 

 

S'ha aprovat al ple de dijous, que ha comptat amb els vots favorables de l'equip de govern –CDC–, ERC, PSC i el regidor no adscrit, i s'han mostrat contraris la CUP, C's, ICV-EA i PP, i s'ha estipulat una inversió de 20,7 milions d'euros.

 

 

El consistori ha assenyalat que amb aquests comptes es “consolida la tendència a alça” registrada els últims anys, i ha remarcat l'esforç inversor, que passa per augmentar les polítiques socials, culturals i de dinamització d'ensenyament que registra el seu pressupost més alt de la història amb 18,31 milions d'euros, un 6% més que l'any anterior.

 

 

A més, hi ha una partida d'uns 15 milions d'euros dedicada a millores d'equipaments i serveis de la població, així com a contribuir al dinamisme econòmic.

 

 

També s'ha donat llum verda a les Ordenança Fiscals, amb el mateix resultat que els pressupostos, amb la diferència que C's s'ha abstingut.

 

 

S'ha establert, entre d'altres coses, reduir un 6% la taxa de recollida de residus, bonificar en un 50% la quota de l'IAE per a les empreses que hagin incrementat un 10% la plantilla, així com d'un 20 al 40% els dos primers anys per a les empreses que usin o produeixin energies renovables.

 

 

L'IBI s'ha congelat, manté el mateix tipus impositiu del 0,513, i s'han ampliat les ajudes per afrontar aquest pagament; en aquest aspecte, l'administració local té previst destinar 2,3 milions d'euros en bonificacions, exempcions i ajudes socials relacionades amb aquest impost

 

 

Més info a TOTSantCugat