Roda de premsa PDECAT | Laia TR

 

 

Aquesta és la proposta que el grup municipal del PDCat va exposar en roda de premsa el passat dimecres. El febrer de 2015 es va tancar un contracte amb l'empresa Truyols per a la reforma del tanatori i cementiri de Cerdanyola i construcció d'un crematori. “Tenim el contracte firmat, aprovat pel ple i només pendent de llicència d'obres”, va manifestar el regidor i portaveu del partit, Josep Grau. Si més no, l'actual govern té la voluntat de municipalitzar els serveis funeraris i la intenció que l'adjudicatari renunciï al contracte firmat, i es torni a licitar. Amb la intenció de proposar una mesura per a sortir de l’atzucac, el PDCat ha fet arribar a Truyols, als grups municipals i al govern, una base de treball per a fer petites modificacions en el contracte, dins la llei. També demanen constituir una taula de treball per elaborar un contracte possible que, en tot cas, no passaria del 10% de modificació. La formació es declara en contra del crematori però a favor de la reforma del tanatori. És per aquest motiu que proposa eliminar el crematori del projecte i ampliar-ne 5 anys la concessió – 45 enlloc de 40 – per equilibrar la conseqüent facturació dels 5 anys – 8 milions d'euros aproximadament – amb el cost de no fer el crematori.